Måndagslistan 2012-01-30


  • Vi hade en sådan otroligt fin begravning för Aina ♥
  • Helgen innebar en massa umgänge med fina släkten. Hoppas att nästa gång vi är samlade allihopa är för något roligare.
  • Veckan började lugnt med endast 10 barn på förmiddagen och sedan fick ytterligare ett barn gå hem efter lunch. Mycket sjukdom nu! Hoppas vi pedagoger håller oss friska i alla fall.
  • Jag och C nu äntligen kan införa en fiskrätt på veckomatsedlarna. Tack Anna för ditt tips om currytorsk :)
Helgen var hur fin som helst, om än väldigt sorglig. Begravningen var väldigt bra men många tårar föll nerför kinderna. Efteråt var det härligt att få kramas med alla i släkten och det var även skönt att vi kunde ha det trevligt och roligt på kvällen. Det hade Aina tyckt om. Det var hennes fest ♥


3 år med den finaste killen!

Idag firar jag och min fina kille 3 år tillsammans.

Jag är så lycklig med dig och hoppas på att få många år tillsammans med dig.

Jag älskar dig Christopher ♥


Måndagslistan 2012-01-23


  • Snön äntligen kom. Det måste jag ju ändå säga även om jag längtar efter våren. Barnen på jobbet blev glada och sprang runt i snön och skrattade.
  • Jag kommer få spendera en helg med nära och kära när vi ska ta farväl av finaste Aina ♥
  • Jag har en sådan fin arbetskollega som alltid ställer upp. Tack!
  • Jag har världens finaste gudbarn som jag saknar så fort jag inte ser de på ett tag. Vi måste ses snarast.

Cannelloni med ricotta & spenat

Igår gjorde vi en sådan god middag, nämligen cannelloni med ricotta och spenat. Väldigt enkelt att göra också!

Recept:
250 gr ricotta
Ca 400 gr fryst bladspenat
1-2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Ett paket färska lasagneplattor

Tomatsås med basilika
Riven ost

Tina spenaten och kläm ur överflödig vätska. Blanda med ricottaost, salt, peppar och pressad vitlök. Fördela på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg cannellonin i en smörad ugnsform. Häll på tomatsås och riven ost. In i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Servera med sallad. Färdigt!


Hemmamys

Hej på er!
Sitter i soffan och äter lite glass. C har redan gått och lagt sig och jag tänkte väl göra honom sällskap efter lite bloggläsande. Jag har blivit förkyld och C känner sig inte heller bra. Hoppas på att inte bli sämre i alla fall.

The day after tomorrow står på i bakgrunden och trots att jag har sett den flera gånger så blir jag ändå nervös. Nej nu åter till datorn och sedan blir det godnatt!


Lugn kväll


Eva Cassidy- Fields of gold

Hur fin är inte den här låten? Och hur fin röst har inte Eva Cassidy? Kom ihåg att Moa gjorde den här i Idol förra året och det var typ enda gången jag tyckte att hon var bra.
Jag sitter och läser blogginlägg och lyssnar på musik samtidigt som någon film går på tv:n. C har redan gått och lagt sig för han kände sig lite dålig. Jag vaknade upp imorse och var dunderförkyld men tycker att det blev lite bättre under dagen sedan. Vill verkligen inte bli sjuk nu så jag hoppas att vi känner oss bättre imorgon.

Tänkte att jag skulle göra ett inlägg om barn- och olycksfall imorgon, för det var som sagt en väldigt spännande utbildning idag. Tänkt vad tryggt det känns att få lite kött på benen hur man kan rädda livet på våra barn om det skulle hända något. Jag hoppas dock att jag aldrig behöver använda metoderna i praktiken.

Tacotime!

Bild: Recept.nu


Fredagen är äntligen här igen. Känns som att jag skriver det varje gång och egentligen går ju veckorna väldigt fort. Fredagen är en uppskattad dag och min har till en början inneburit verksamhetsplanering + utbildning i barn- och olycksfall. Mycket intressant dag men framförallt lärorik. Nu känner man sig lite mer beredd ifall det skulle hända en olycka (kvävning osv) på jobbet.

 

Jag kom hem för ca en timme sedan och började direkt att städa. Vill överraska C lite som kommer hem om en halvtimme. Nu är det bara vardagsrummet kvar men det får jag ta imorgon. Nu är det dags att förbereda middagen som idag blir tacos. Undrar hur många svenskar som äter det på framförallt fredagar?!

Ikväll blir det mys i soffan framför The voice och sedan en film förhoppningsvis. Hoppas ni alla får en mysig kväll.


2012-01-17

Morgon-->dag-->eftermiddag och så kväll igen. Dagarna går ganska fort, eller hur? Det känns som om att veckorna flyger fram och ändå står man där på måndagen och längtar till helgen igen. Det är tur att man har ett fartfyllt jobb där det inte finns många lugna stunder. Jag gillar fart och fläkt och då går dessutom dagarna snabbare.

Jag har haft lite ont i magen idag och tänker efter detta blogginlägg gå och lägga mig i sängen. Ska nog titta på det omtalade Mammor & Minimodeller på playtv. Kommer antagligen bli vansinnig på mammorna och det kanske inte är ett så lugnande program att titta på innan läggdags men jag får väl stänga av om jag blir FÖR irriterad :) Här kan ni se det första avsnittet. Har ni sett det och vad tyckte ni isåfall?

Idag var jag så himla sugen på att baka maränger men när jag sedan letade efter recept och insåg att det tog ett tag att göra det så struntade jag i det. Jag älskar att baka men vem ska äta upp allting? Det är det som ofta gör att jag struntar i det. Nej, nu vart det bara massa strunt så jag sätter punkt här.

Bild: tv3play.se


Måndagslistan 2012-01-16


  • Jag har haft en härlig helg med C!
  • Jag igår la en beställning på H&M så att det inom en snar framtid kommer komma fina (förhoppningsvis) kläder hem till mig :)
  • Livet just nu känns underbart...hoppas den känslan fortsätter!
  • Jag älskar mitt jobb trots att vi har det lite tufft just nu. Tycker vi gör ett förbannat bra jobb ändå :)

Skönt att starta veckan med en måndagslista för att få energi till den kommande veckan. Just nu är det lite rörigt på jobbet med inskolningar, mycket att göra samt för lite personal. Vi kämpar dock på och jag känner att trots den stressiga tillvaron vi just nu jobbar i gör ett väldigt bra jobb.


Soffläge

Middagen blev supergod och nu ligger jag här framför tv:n och ser en klassiker till film på tv, nämligen "Hur man blir av med en kille på 10 dagar. Har sett den ett antal gånger. Rolig och Kate Hudson spelar sin roll som galen flickvän riktigt bra. Kollar ni?


Äntligen fredag!!

Hej på er!
Efter en intensiv vecka på jobbet så var fredagen efterlängtad :) Jag öppnade idag så jag gick hem vid tre-tiden. Gick och handlade mat på vägen hem och sen la jag mig i ett bad. Skönt med lite avslappning. Vad ska ni göra i helgen då? Här blir det julgransplundring, dvs alla juliga saker ska bort.

Annars ska vi väl städa rent lägenheten, fixa och trixa lite i hemmet. Vi har inte hittat några nya soffkuddar så det skulle jag vilja kika på. Kanske kan bli en tur till stan imorgon. På söndag blir det i alla fall efterlängtat bebis- och barngos med Leia & Kevin. Förra helgen var det sjukdom så vår träff ställdes in.
Trevlig helg på er alla och hoppas ni äter något riktigt gott ikväll. Här blir det lasagne och i väntan på den så dricker jag en dagens. Underbara helg!


Carbonara


Hej! Efter två dagars "skrikfest" på jobbet är jag nu lite slut. Handlade efter jobbet och sen skulle jag vara duktig och diska när jag kom hem. Vad tror ni att jag gör då? Jo, självklart så tappar jag kannan till kaffekokaren i diskhon så att den går sönder. Så ikväll får vi göra kaffe i termos och sen blir det till att köpa en ny kaffekokare imorgon, suck. Tur att de inte är dyra i alla fal

Älsklingen kommit hem från jobbet och nu ska vi börja laga dagens middag: carbonara!

 


Måndagslistan 2012-01-09


  • Veckan började på bästa sätt = sovmorgon! Nu har vi ändrat schema så nu börjar jag klockan 9 på måndagar :)
  • Jag har mycket energi i kroppen och hoppas på att få nytta av det på jobbet.
  • Jag har världens finaste pojkvän som jag älskar så mycket ♥
  • Jag ikväll ska lägga en beställning på hm.com.
Ska ta och kika igenom H&M katalogen en gång till och bestämma mig för vad jag vill beställa. Jag tycker alltid att jag hittar mer om jag bläddrar några gånger. Annars så hoppas jag att veckan flyter på bra och att jag håller mig frisk!

Saturday

Bild från Kreta i somras


Ikväll ska jag och min älskling gå på bio och se New years eve. Vi tänkte även äta middag inne i stan och få lite mystid innan bion. Idag har vi varit duktiga och rensat lite mer här hemma. Vi har hållt på med det i omgångar och det är så skönt när man får lite mer utrymme och kan kasta gamla saker.

 

Visst är det härligt med lördag idag?! Imorgon är det söndag och då väntas det shoppingtur med Camilla och lilla Kevin. Leia ska på andra äventyr :)


Brödbak

Bild: tumadre


Godmorgon fredag! Härligt att få vakna upp i lugn och ro på en fredag morgon. Jag gick upp vid tio och åt frukost framför ett avsnitt av unga mödrar. Nu har jag precis läst gårdagens inlägg på bloglovin och ska snart hoppa in i duschen. Solen skiner idag och jag känner för att gå en promenad och sedan röra mig mot centrum för att köpa lite bra-ha-saker.

I eftermiddag kanske det blir lite brödbak. Hittade ett recept hos tumadre för några månader sedan och hur gott ser inte brödet ut att vara. Ska testas!

 


Långhelg

Godmorgon torsdag, eller ska vi kanske kalla denna dag för fredag? Helt underbart ska det bli att vara ledig imorgon. Veckan började med lite barn men sedan har det tillkommit fler och fler. Vi försöker även hinna med att planera verksamheten men detta blir lite svårt med en skrikandes liten tjej. Inskolning nummer två då lilla fröken varit ledig i två-tre veckor. Stackarn! Men vi ser framsteg så det ska nog gå bra, hoppas hon håller sig frisk bara :)

Vi har inga planer i helgen men jag skulle gärna vilja gå och se New years eve. Ska försöka övertala C till det. Kanske en middag på stan också?

Måndagslistan 2012-01-02


  • Vi hade en härlig nyårskväll hos Camilla och Jossi och för att jag då fick skåla in det nya året med min bästa vän och pojkvän.
  • Man alltid får en såkallad nystartskänsla när ett nytt år startat. Likadant som man kan känna på hösten ibland.
  • Veckan började relativt lugnt med 10 barn på avdelningar och därmed fick jag en del praktiska saker gjorda.
Måndagslistan håller i sig även år 2012 hoppas jag och detta gör att jag varje måndag får tänka till vad jag har att vara glad och tacksam för. Vardagen springer ofta förbi och trots dåliga dagar så har man ofta något att vara glad åt.

Nyårsmål för 2012




  • Mitt första nyårsmål blir att tillbringa mer tid med vänner och familj. Detta innebär mer spontana middagar, fikastunder eller kanske ett och annat biobesök.
  • Mitt andra nyårsmål blir ett klassiskt sådant: nämligen att motionera mera. Jag har varit väldigt dålig på det under 2011 och vill nu förbättra detta. Inga stora mål är uppsatta men att komma ut och röra på mig minst en gång i veckan till en början får bli målet just nu.
  • Mitt tredje och sista nyårsmål får bli att värna och ta hand om mitt och C´s förhållande. Det är inget som är dåligt men jag menar rå om varandra lite extra. Åka på resor, gå ut och äta med varandra, eller bara göra små romantiska saker för varandra.

Detta får alltså bli mina nyårsmål och om jag fortfarande bloggar vid nyåret 2012 så får jag väl berätta hur det gick. Har ni avlagt några nyårslöften eller kör ni på nyårsmål som jag? Skriv gärna bland kommentarerna!

Nu blir det middag och tv-tittande. Först ut: Victoria Secret Fashion Show som jag missade på annandagen. Sedan styr vi nog upp kvällen med baksmällan 2 :)


GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år! Hade ni en trevlig kväll igår och hur många av er är bakis? Vi hade det supermysigt med god mat och en massa mys och bus med barnen. Leia somnade vid nio på kvällen men vaknade sedan vid 11 av lite magknip och sedan höll hon låda ända till att vi åkte hem vid kvart i två. Hon var i alla fall väldigt glad och tyckte det var roligt att få vara med på festen. Det var lite läskigt att titta på raketerna men samtidigt väldigt spännande. Det blev många "titta!".

 

Förrätten blev lyckad och sedan njöt vi av oxfilé med potatisgratäng och lite chokladmousse på det. Efter tolvslaget åkte ostbrickan fram men sedan klädde vi på oss för att åka hem i den kyliga natten. Vaknade upp vid halv tolv idag och var inte ett dugg bakis. Heja lugna och mysiga nyårskvällar!

 

Om ni tittar in lite senare så ska ni få se vad mina nyårsmål för 2012 blir!


RSS 2.0