Fredagsmys!

Hej på er!
Hur skönt är det inte med fredag då?! Hade en underbar dag på jobbet där vi också fick mycket praktiskt gjort. Nu har jag slagit (satt) mig ner i soffan och tittar på idol, missade visst en timme.

I helgen har vi inga planer förutom att jag vill gosa bebis Kevin och Leia någon av dagarna. Känns rätt skönt att kunna ta det lugnt.


Testar

Testar nya blogg.se appen som jag precis har laddat ner. Skönt att kunna blogga från mobilen om det fungerar!


Måndagslista 26/9-11


  • Jag och älskling idag har varit tillsammans i 2 år och 8 månader ♥
  • Det är måndag vilket innebär en härlig dag på jobbet tillsammans med finaste barnen.
  • Jag har varit så flitig i helgen och fått mycket gjort.
  • Vi äntligen kom iväg på bio som jag så länge velat göra.
  • Jag ska få träffa bästa vännen med sötaste barnen !
  • Hösten inspirerar mig till förbättring på olika plan.
  • Jag trots dålig uppdatering har ett antal läsare som väljer att kika in här varje dag :)

Jag fortsätter...

...med städandet. Att flytta ihop på riktigt har inneburit att vi flera helger hållt på och slängt en massa gammal skit (kläder, prylar osv) som vi inte velat ha kvar både hos mig och hos C. Vi behöver all plats vi kan få och sen är det heller inte roligt att ha överfyllda skåp. Nya saker ska ju också få plats!
Idag fortsatte jag med att slänga lite mer hos C (som han självklart godkänt) och sedan tog jag tag i städningen. Vi har länge pratat om att frosta av frysen här med så just nu droppar det för fullt där.

Ibland blir jag på sånt humör att jag kan städa, fixa och trixa hela dagen och vilken dag passar sig inte bättre för det än en söndag?!

Ska snart gå och handla lite och funderar på att hinna med ett brödbak idag också och då får det nog bli brödet ovan fast även med vallmofrön över. Receptet hittar ni här.

Tidig morgon


Godmorgon alla morgonpigga! Vid kvart i nio bestämde jag mig för att kliva upp. Gick ut till tvättstugan för att kolla tid och blev nästan sugen på en powerwalk för vilken underbar luft det är och så tyst. Men istället beslöt jag mig för att strunta i det och njuta av en lugn morgon för mig själv medan C ligger och sover.

Igårkväll var vi och såg Friends with benefits på Heron City. Filmen var riktigt bra och hade alla ingredienser som en bra amerikansk komedi ska ha. Under en replik var jag så nära på att spotta ut colan på den framför mig och fick verkligen tygla mig för att kunna svälja. Se den!

Annars så har min kära far hjälpt mig med massa saker hemma i min lägenhet. Nu är jag och C nämligen snart officiellt sambos då min systers kille har fått jobb uppe i sthlm och därmed tar över min lägenhet. Känns skönt att någon kommer bo där. Vi (eller mest pappa) har målat om köket och grejat och så snäll som han är så frostade han också av frysen. Snälla pappa ♥

Nu ska jag ta igen alla missade blogginlägg och fortsätta dricka min oboy...är det söndag så är det!

Måndagslistan 19/9-11


  • Jag och C har underbara familjer som bjöd ut oss två gånger denna helg på restauranger som vi varmt kan rekommendera (B.A.R & Rival).
  • Veckan på jobbet började bra.
  • Det är så mysigt att kunna tända ljus nu om kvällarna, mysfaktorn blir hög!
Nej, sjukt dålig fantasi idag så det får räcka och någon mer bloggning blir det nog inte idag för jag har många blogginlägg att läsa ikapp :)

Måndagslistan 12/9-11


  • Jag fick starta veckan med en relativt lugn dag på jobbet.
  • Vi fick så mycket gjort i lägenheten i helgen.
  • Ikea gör så fina möbler ;)
  • Trots att man känner sig lite hängig eller dylikt så gör måndagslistan ändå att man stannar upp och funderar på vad man har att vara tacksam för.
  • Jag imorgon ska få träffa sötaste Kevin (och Leia) igen :)
Förra veckan på torsdag eftermiddag åkte jag och C in till BB för att hälsa på Kevin. Han var så himla söt och liten trots sina dryga 4 kilo. Det skapas ett sånt lugn när ett nytt barn har kommit och missförstå mig rätt nu, kanske inte i hemmet sedan men på BB. Där känns det som att man kommer in på ett bibliotek och att man måste viska, och detta menar jag då på ett positivt sätt. Vilken känsla att det innanför alla dörrar finns små nyfödda bebisar eller bebisar som snart ska komma ut till världen.

Imorgon blir det som sagt ett besök till men då hemma hos dem. Ska bli så mysigt att få hålla och mysa med lillen!

Är det någon annan än jag som är besatt av...

img_7012 (MMS)

Är det någon annan än jag som är besatt av detta? Sjukt kul och beroende men kanske lite allmänbildande också?! Vill gärna tro det i alla fall.  Jag har kommit hem från jobbet nu och tänkte slappa en stund innan middagen ska lagas.


Mys framför Idol efter en helg med mycket ...

img_7593 (MMS)

Mys framför Idol efter en helg med mycket hemmafixande. På bilden kan ni skymta vårt nya soffbord och tv-bänk som vi köpte på Ikea igår. Mycket nöjda!


110907 Välkommen till världen Kevin!

Igårkväll valde äntligen lille Kevin att titta ut, Camilla och Jossis andra barn. Han var efterlängtad och kom ut som ett skott rent ut sagt, jo bråttom hade han. Nästan så bråttom att det kunde ha blivit en förlossning på parkeringen.
Jag åkte till BB efter jobbet och C följde med också. Och vilken underbar liten bebis! Han var så himla fin och tycktes så oberörd över att ha kommit ut till världen.

Nu bubblar det av känslor inombords och jag kunde inte känna mig gladare när C inatt vid kl 01.00 väckte mig och sa: Han har kommit nu! Och just på Kevin-dagen och den beräknade förlossningsdagen valde du att komma ut.

Finaste lilla Kevin ♥

Hemmagjord saganaki



Hej på er! Allt bra? Jag mår bra och kom hem för ett tag sedan från mamma och pappa som bjöd på middag. Imorgon åker de till Prag, inte alls avundsjuk. Bilden ovan visar förrätten som jag åt i lördagskväll med C. Feta saganaki (typ iaf), vitlöksbröd och tzatsiki. Just denna var gjord på en tzatsikikrydda vi köpte på Kreta, men tyvärr blir det tummen ner på den. Mycket bättre när pressar ner vitlök själv osv.

Nog om det. Annars händer väl inte så mycket just för tillfället. Jobbet flyter på bra och idag hade vi lyxen att ha det väldigt lugnt och skönt på avdelningen. I helgen blir det kanske en sväng till Ikea och Mio för att kolla på en ny soffa. Lite annat smått och gott lär ju följa med också isåfall...från Ikea då.

Recept på Saganaki:
Lägg en fetaost bit i en ugnssäker form. Finhacka gullök och rödlök och sprid över fetaosten. På med lite paprikapulver och oregano. Skär sedan tomater i skivor och lägg på. Ringla lite olja över och in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Mums!

Måndagslistan 5/9-11


  • Jag hade en trevlig helg med massor av gott att äta.
  • Min inskolning gick så bra idag.
  • Lilla bebisen snart kommer titta ut..vi längtar så!
  • Jag i veckan kan låna bilen och att det då kan bli ett besök på Ikea i helgen som kommer kanske :)
Sorry, dålig fantasi idag vad det gäller saker jag är tacksam för. Inte helt lätt att komma på varje vecka även om man såklart är tacksam för sin familj, släkt, pojkvän osv varje måndag så känns det lite tjatigt att skriva ut det om ni förstår vad jag menar.

Jaja, ska försöka lägga in bilder från iphonen nu så kanske ni kan få se någonting.

RSS 2.0