Greklan - Kreta

Bild: www.fritidsresor.se


Just i detta nu befinner sig jag och C på ett flyg på väg till Grekland, Kreta. Där ska vi spendera en vecka och bara njuta av god mat, fint väder (förhoppningsvis) och en massa bad. Det är första gången vi reser utomlands tillsammans och dessutom firade vi 2 & 1/2 år i tisdags så detta passar oss perfekt :)

När vi kommer hem nästa torsdag ska vi bara packa upp och packa om litegrann för på fredagen vid 1-tiden åker vi upp till Dalarna där min kusin + fru ska ha 40-års fest. Så mycket att se framemot nu och det gillar jag!

G O T L A N D

Förr förra helgen åkte jag, C, mamma och pappa till Gotland. Där har en i min släkt hus och till en början var vi "ensamma" med dem men redan på onsdagen började resten av släkten på mammas sida trilla in. Totalt blev vi 18 personer och då var det ändå 6 stycken som inte kunde komma. Kul hade vi i alla fall och här kommer ett litet bildregn från veckan:

En kväll var vi i Närsakar och såg "Mina Killar", ett acapella band som en bekant till familjen är med i. De var riktigt bra!

Vi var ute på cykelturer, här är mamma, C, Murre (Muriel) och pappa.

På Fårö där det var så himla fint och där det finns massor av...

...raukar! Jakob, Christoffer och Martin i bakgrunden.

Ligretto är ett kortspel som alltid finns framme på våra släktträffar :) Viktor, Karin, Marit och Martin spelar.

Vi prövade även på fotbollsgolf. Det var riktigt roligt men lite svårt ibland!

Vi besökte även min kusin Carl-Filip med familj som också har hus på Gotland.

Vi hade en helt underbar vecka på Gotland och jag skulle inte alls misstycka om att åka dit nästa år igen :)

Återkommer

Gotland juli 2011


Vet inte vad jag gör av kvällarna men helt plötsligt märker jag att klockan börjar bli mycket och undrar då återigen varför jag inte redan ligger i sängen. Jo, jag är ledig men man behöver ju inte lägga sig klockan tre på natten för det. Jag skrev ju igår att ni skulle få se lite bilder från Gotland och så men det återkommer jag med imorgon, förutom bilden ovan då.

Nu ska jag bara boka bussbiljetter till Dalarna inför den 5 augusti och sen blir det sängen!
Vi hörs imorgon, sov så gott.

Måndagslistan 25/7-11


  • Världen visar ett otroligt stöd till alla drabbade i Norge. Kärlek!
  • Jag har en fantastisk familj och pojkvän.
  • Vi fick en mysig vecka på Gotland.
  • Att en resa väntar inom kort!
Det är så svårt att skriva vanliga inlägg om hur resan på Gotland var, om vad jag gör om dagarna osv när detta hemska har hänt. Det känns så obetydligt att skriva om något annat samtidigt som att vi alla måste gå vidare. Det kommer en uppdatering om Gotland med bilder men jag väntar nog en dag till & tänder istället flera ljus för alla drabbade i Norge ♥

Änglarna gråter över Norge

Det är en sorgens tid nu för Norge. Det är helt ofattbart det som hänt och det finns egentligen inga ord som kan beskriva hur ofattbart hemsk det är. En människa som kan skapa så mycket sorg!
Varje tanke går till Norge och till alla offer, anhöriga och till alla er som känner stor sorg över detta. Jag har suttit framför datorn och läst alla artiklar om dådet, försöker förstå. Att utlösa en bomb kanske inte är så "svårt" men att acceptera hur man kan vara så kall att man åker ut till en ö med unga oskyldiga människor, utklädd till polis för att sedan skjuta dem en efter en går inte.

Mina tankar går även till de hjältar av människor som åkte ut till ön med sin båtar, trots att de själva riskerade sina liv, för att rädda andra. Kärleken segrar över allt annat!

Allt mitt stöd och kärlek går till Norge ♥

Sommar vs höst (tidsinställt inlägg)

 


Jag såg på H&M att de hade fått in lite nya grejer. Något som jag kommer behöva köpa i höst är en till munktröja med dragkedja, smidigt att ta av och på på förskolan. Tröjan tycker jag är fin och känns som en riktig Elin-tröja. Jag har alltid tyckt att de gråa tygskorna är fina men aldrig köpt ett par så kanske att det blir ett par sådana till sensommar/hösten.

Jag älskar sommaren för att man får njuta av sol, bad, grillning och en massa annat skoj. Däremot måste jag nog säga att det som känns roligt med hösten är shoppingen. Håller ni inte med mig om att det är mycket roligare att shoppa inför hösten än vad det är inför sommaren. Så mysigt med alla koftor, stövlar osv. Det är något att se framemot!


Måndagslistan 18/7-11


  • Jag har det helt underbart på Gotland!
  • Det fortfarande är några veckor kvar på semestern.
  • Jag ändå kan längta till jobbet lite...men njuter av semester, det gör jag!
  • Det väntar en rolig sak när jag kommer hem.
Det får bli en kort måndagslista för denna skrev jag lite i förtid och då är det lite svårare. Men jag hoppas på att jag i denna stund som ni läser detta ligger och steker på stranden och tar mig några dopp då och då ;)

S E M E S T E R !

Vilken underbar känsla det var att gå hem från jobbet idag, 3 veckors semester väntar! Ska bli så härligt. Imorgon åker jag, C, mamma och pappa till Gotland där min moster med kusin Viktor har hus. På onsdagen börjar resten av släkten att komma och det ska bli så kul att umgås med alla igen! Men först några dagar "själva" som förhoppningsvis kan spenderas på stranden med en bok i handen.

Som vanligt får vi se hur det blir med uppdatering, kanske mobilbloggar men brukar om jag ska vara ärlig helt glömma bort det. Jag ska njuta ordentligt av semestern i alla fall :)

Vaniljbullar

Hej på er! Nu är det bara två arbetsdagar kvar till semestern och det ska bli så skönt! Dagarna känns ganska sega men snart så. Jag håller på med saker om kvällarna också så jag hinner liksom inte slappna av känns det som innan jag ska lägga mig i sängen för att sova. Har börjat halv åtta i två dagar nu och imorgon är det samma tid som gäller.

Nu tänkte jag återigen tipsa er om ett recept som jag hittat på denna blogg och där hittar ni även receptet, rimbobullar som de kallas där. Superlätt att hitta goda recept där, på både bakat och mat...och dessa bullar blev helt fantastiskt goda :)

Först gjorde jag degen och sedan rutorna som jag klickade ut fyllningen på.

Sedan jäser bullarna i ca 2 timmar och blir då såhär fina

Efter 6-8 minuter i ugnen är de färdiga, nu fattas bara glasyren :)

Dessa bullar ska jag ha med mig nu när vi åker till Gotland på lördag. Vi kommer bli upp mot 22 personer från torsdag- lördag/söndag så då behövs det lite fika. 38 bullar bidrar jag med ;)

Nu blir det livet på BB på kanal 5!


Chilibiffar

Som jag skrev tidigare så gjorde jag och C världens bästa biffar till middag. Hittade receptet här och ni bara måste testa, it won´t let you down om man säger så :D

Blanda ingredienserna och forma till 8 biffar och stek dem några minuter...

Blanda i såsen och låt biffarna puttra med en stund...

Woilá! Vi serverade biffarna med kokt färskpotatis och en sallad.

Vill typ göra det här varje helg nu. Och ni, prova nu!

Måndagslistan 11/7-11


  • det är sista arbetsveckan innan semestern.
  • det fortfarande verkar finnas lite ork kvar även om det inte känns så.
  • det inte regnar så att vi kan vara ute på jobbet, sämre lokaler nu på en annan förskola som jag är på (sommaröppet).
  • jag och älsklingen drar till Gotland nästa vecka med min familj + släkt :)
Slutade tidigt idag från jobbet. Vi har nu stängt vår förskola och är på en annan. Lite rörigt med nya barn och personal men det har gått okej. Känns som att jag redan gått på semester men än är det några dagar kvar.
Ikväll ska ni få se vilken underbart god middag jag och C gjorde i fredags.

Miss Li


Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu

I tisdagskväll var jag med mamma på konsert på Mosebacke. Det var bland annat Torsten Flinck och Miss Li som spelade. Konserten var arrangerad av nationalteatern. Jag har hört några låtar av Miss Li innan men fick upp ögonen mer efter detta, vad grym liveartist hon är! Hon rockade hårt på scenen med sitt band. Min favorit är dock fortfarande låten ovan som hon sjunger tillsammans med Lars Winnerbäck. Jag kan lyssna på den 20 gånger i rad och inte tröttna på den. Så otroligt fin!

Det som är så härligt med såna här konserter är att det inte blir någon trängsel och jag kunde lugnt gå fram till scenen och knäppa lite bilder :)


att göra allting nästan samtidigt


Idag har jag varit som en duracellkanin på jobbet, gjort flera saker samtidigt. Insåg att det bara var två dagar kvar på jobbet efter idag och att det behövs göras en del. Göra mellanmål, byta blöjor, sätta in bilder i barnens portfoliopärmar, ta bort sängkläderna för tvätt imorgon osv osv...dagen rullade på rätt bra alltså. Är även själv (ordinarie) på min avdelning och efter klockan ett hade även min kollega gått hem så då var jag kvar med sommarjobbaren. Hon är duktig men det blir att jag får göra det mesta ändå.

Nästa vecka jobbar jag på en annan förskola som har öppet när vi andra förskolor stänger. Då ska jag njuta av lugnet (förhoppningsvis). Det känns på ett sätt som att kroppen redan har gått på semester.

Nu blir det en tallrik med vattenmelon och snart är det tvättstugan!

Måndagslistan 4/7-11


  • det nu bara är två veckor kvar till semestern :)
  • jag hade en underbar eftermiddag med min bästa vän och min söta guddotter.
  • det inte regnade hela dagen idag som prognosen var, dock skulle det nog behöva åska lite tror jag, fuktigt värre!
  • sommaren inte är över än...
  • ...men när den är det så väntar förhoppningsvis en mysig höst.

Hur är det med er då? Med mig är det bra. Hade hoppats att det skulle vara lugnt på jobbet denna vecka men idag hade vi 11 barn på min avdelning. Har mycket att göra fortfarande och eftersom detta är sista veckan innan förskolan stänger för 4 veckor så är det mycket städning inblandat i det jag måste göra. Tur att jag gillar att ha många bollar i luften men gud vad jag ska njuta när jag går på semester!

Städning

Vilken lördagskväll det blev,haha. Jag och C började städa garderoberna vid halv nio, rensade ut en massa (skit) och slängde i grovsoprummet. Idag fortsatte vi städandet och jag bakade lite bröd också. Nu är det utrensat och dammtorkat men lite dammsugning skulle nog behövas också. Det får dock vänta.

Nu snart ska vi åka en sväng till Farsta C för att köpa lite smått och gott. Jag ska kika på en bikini också till Gotland senare i sommar. Ikväll blir det god kyckling i sås med färsk pasta och sen förhoppningsvis någon bra film efter det.

Nile City 105,6


Någon annan som sett att Nile City går på 1:an? Jag såg att det skulle gå tidigare idag men har bara tittat lite nu i slutet. Haha, vilka minnen!
Jag och C gjorde världens godaste revbensspjäll i ugn med klyftpotatis och barbecuesås till. Första gången jag gjorde det och får jag säga det själv så blev det perfekt tillagat :) Det ska vi göra om.

Imorgon ska vi ut med C´s pappas båt ut till skärgården och sola och bada. Ska bli helt underbart!

 


RSS 2.0