Måndagslista 28/2-11


  • Våren närmar sig för varje dag som går.
  • Lönen kom och att garderoben fick uppdateras lite i helgen :)
  • Ni söta läsare kikar in här varje dag.
  • Barnen på jobbet är så söta och snälla
Det var min måndagslista för denna gång. Någon mer som har hoppat på denna "grej"? Länka isåfall gärna till ert inlägg.

Tävling

" Jag hoppas på att bli 1 av 4 som vinner hos WWW.JENNYN.SE
Vinsten är ett kit från Bambino som innehåller
haklapp, bestick och tallrik 

Var med och tävla HÄR du också! "


Har ju inga egna barn men världens sötaste guddotter som jag mer än gärna skulle vinna detta till :)

 


24 februari 2011

Godmorgon!
Blir ett litet morgoninlägg för jag har en liten stund nu innan jag ska åka iväg till jobbet. Börjar nio för idag är det jag som stänger. På morgonen kommer vi ha avdelningsplanering och då får våra barn leka med den andra avdelningen. Lagom till halv elva får vi tillbaka våra småttingar och då blir det lunch och sedan vila.

Kallt idag också och då håller vi de små inne men är det bara några minus på eftermiddagen så kanske man kan gå ut då. Finns dock inte så mycket för de små att göra nu när det är kallt och isigt. Vi längtar till våren allihopa!

Lättnadskänsla


Gårdagens kvällsgott :)

Hej på er! Haft en bra dag? Det har jag i alla fall. Slutade klockan sex idag på jobbet efter APT som gick bra. Gick väldigt snabbt så jag har ingen jobbig känsla inför nästa gång, blir väl så när man sitter och diskuterar saker kring verksamheten. Vi har lite spännande saker framför oss men mer om det när det blir dags :)

Nu ikväll känns det så skönt för C har idag skrivit tenta som han har pluggat till i flera dagar och som jag även har förhört honom på. Ikväll kan vi bara sitta och mysa framför tv:n utan att ha något stressande plugg eller dylikt över oss. Har en del blogginlägg att ta igen på bloglovin också så nu är det dags att sätta igång!

It´s all about the food


Klassiker, eller hur? Mjölkstuvade makaroner med stekt falukorv. Ibland är det enkla nog så gott.
Älsklingen kommer hem snart efter jobbet och ska också få avnjuta denna lyxiga måltid,haha. Ikväll blir det tv-mys för mig och plugg för C för imorgon har han en tenta. Håller ni tummarna för honom?

Imorgon är det jag som jobbar sent då vi har APT på jobbet. Ska bli intressant att se vad som tas upp då. Idag var jag på livsmedelshygienutbilning och usch så mycket äckligt man fick lära sig då om bakterier osv.
Nu kommer älskling så jag ska springa och pussa på honom, ha det bäst!

 


Fetaostpaj med soltorkade tomater, oliver och ruccola

Gjorde som sagt en paj i förra veckan som blev så hiiimla god. Hittade receptet här hos denna tjej så jag tänker inte skriva någon närmare beskrivning av receptet men gå in på länken så har ni det där. Den här pajen var helt perfekt i smakerna enligt mig. Måste göras om!

Pajen före gräddning

Pajen efter gräddning

Mums!

Servera med en blandsallad med lite vinägerdressing på. Supergott!

Måndagslista 21/2-11

Jag höll ju på att glömma men kom nu på att jag har glömt att skriva ner måndagslistan. Det får bli en sen sådan. Idag måndag är jag tacksam och glad för att:
  • C är så duktig i skolan och får grymma betyg :)
  • Barnen på jobbet är så söta och snälla
  • Jag får börja en halvtimme senare imorgon för att jag ska på utbildning...
Kommer inte på fler just nu men som vanligt är jag ju även glad för er som kikar in här varje dag, och ett speciellt tack till er som kommenterar, alltid uppskattat ♥

Present till Leia

När jag ändå är igång med bebisgrejer idag så tänkte jag visa vad jag köpte igår till Leia. Nu är lillskruttan 6 månader och när jag och Camilla var i centrum så köpte jag en fin liten kofta till henne.
Alltid kul att köpa bebiskläder men man kan ju inte annat än att längta lite extra efter en egen bebis när man går runt där på bebisavdelningarna. Men det kommer förhoppningsvis någon dag :)

70:- på H&M för denna. De har så fina saker nu men allt har inte kommit upp på shopen på nätet så ta en titt i närmaste affär ni som har småttingar.

Lillasyster E



Hittade så söta skor häromdagen på denna sida. Perfekta till Leia nu till våren/sommaren, även om hon kanske inte kan gå själv då men hon kanske kan hålla händerna och gå iaf. Väldigt söta iaf. Nu har hon dock ett par rosa converseskor som väntar på henne men de vita skulle ju vara supersöta.

Goodmorning!

Godmorgon söndag!
Idag skiner solen igen och det ser ut att bli en lika fin dag som igår. Dagen bjuder på en träff med bästa Camilla och söta Leia ♥ Vet inte än vad vi ska hitta på men det är alltid lika mysigt med sötnosen :)
Senare idag kommer receptet på pajen jag gjorde i veckan så kika in då.
Update: Ni får receptet i början av veckan istället för datorn strular...

M a t e u s

Godkväll! Lördagkvällen spenderas framför datorn med tv:n på i bakgrunden. Har länge velat hitta någon porslinserie som jag kan samla saker ifrån och just nu ligger Mateus varmt om hjärtat, så himla fina saker.

Dessa skålar tycker jag om. Däremot skulle jag nog föredra den första i antingen turkos eller vitt. Lite blandning kanske...Fyller 25 år den 28:e april i år och tänkte att jag skulle ha något vettigt att önska mig då men jag skrev ju förut att jag vill ha en hushållsmaskin och det vore ju perfekt att önska sig då. Åtminstone lite bidrag till en i alla fall ;)
Veckorna bara flyger fram och bloggen blir lidande för att jag är så trött på kvällarna, går och lägger mig vid tio varje kväll ungefär. Nu är man verkligen igång. Imorgon ska ni dock få se en paj som jag gjorde i veckan- supergod!

Måndagslista

Hej på er allihopa! Här kommer måndagslistan som jag hittade här som även jag tänkte börja med. Här kommer min lilla lista. Idag måndag är jag glad och tacksam för:

  • Att det är alla hjärtans dag, kärlek till er ♥
  • Att jag har världens finaste pojkvän som snart kommer hem från jobbet och myser med mig.
  • Att jag trivs så bra på mitt nya jobb.
  • Att mina nya gummistövlar var så fina :)
  • Att ni få läsare ändå klickar er in här varje dag trots dålig uppdatering, kramar till er!
Det här med måndagslistan hittade jag alltså inne hos Jenny och den går ut på att fokusera på det positiva som händer och som man har. Alltid bra och jag tänkte försöka göra den här några måndagar framöver så får vi se om det är något för mig. Börja ni också vettja ;) Och gör ni det så skicka gärna länken i en kommentar så går jag in och kikar eller för er utan blogg får gärna skriva en kommentar om vad ni är glada för.


trettonde februari tjugohundraelva

Söndag och Catch and release på tv...fast mest i bakgrunden egentligen. Imorgon är det måndag och en ny vecka startar, det ser jag framemot. Känns skönt att kunna längta till jobbet och hoppas på att det håller i sig lääänge.
Imorgon är det ju också alla ♥-ans dag och det firas med en middag hemma med älskling.

Ska försöka göra en fetaost paj med soltorkade tomater och oliver i veckan. Låter ju supergott tycker jag så jag hoppas att jag lyckas med den. I´ll tell you later!

Thank god it´s friday!

Hej hej! Dålig uppdatering I know men efter jobbet den här veckan har jag varit slutkörd. Gillar verkligen jobbet men nu börjar man märka att man jobbar heltid, förra veckan var rätt lugn också i och för sig. Flera barn är fortfarande borta men nu har arbetet satt igång på riktigt och till en början kommer vi nu fokusera på matematik.

Vilket väder vi har då! Skulle åka och hämta mina gummistövlar som har kommit men det går ju inga bussar, eller ja inte den som jag måste åka iaf. Blir till att hämta dem imorgon istället. Nu ikväll blir det myskväll hemma som startar med chicken tikka masala med jasminris och naanbröd, mums!

Gummistövlar



Har äntligen tagit mig för att beställa ett par gummistövlar till jobbet. Har letat i några veckor i butik och på nätet efter både vanliga och fodrade men har inte hittat några fodrade. Däremot hittade jag dessa från Tretorn på den här sidan och idag klickade jag hem dem. 600:- i ordinarie pris men nu kostar dem 495:-, super!

Nu blir det sängen för imorgon väntar en tidig dag på jobbet. Trivs så himla bra där :)

Back on track

Bild från arkivet


Hej på er! Jag har tagit mig ur dvalan och magsjukan och är snart helt återställd, lite seg bara. Älskling är så snäll och har tagit hand om mig hela helgen, lagat mat, städat och servat mig med allt möjligt. Igår sov jag rätt mycket och det hjälpte nog en del. Back on track är jag nu och imorgon blir det jobb igen :)

 

Tycker verkligen om jobbet hittills, har ju börjat på en förskoleavdelning med åldrarna 1-5 men vi har flest småbarn. Förra veckan var dock många sjuka så jag har inte träffat alla barn än men än så länge verkar det iaf gå bra med dem jag har träffat. Har redan fått natta dem och dem kommer och kramas och verkar inte bry sig om att jag är ny. Vissa av barnen har dock träffat mig innan då jag sommarjobbade där i somras.

 

Ska bli skoj att återkomma till jobbet imorgon!


Slapp inte undan i år heller...

Hade hoppats på att slippa undan den det här året men efter fyra dagar på jobbet vaknade jag upp natten till fredag och hade jätteont i magen. Jag pratar alltså om magsjukan, vid halv fyra gick jag upp och spydde och hej och hå. No more details. Var helt sänkt igår och fick endast i mig två rostade mackor med lite smör och tre klunkar yoghurt och så lite avslagen coca-cola på det. Idag känner jag mig bättre men är fortfarande lite svag, men det har nog att göra med att jag inte ätit så mycket. Nu hoppas jag att detta var första och sista gången för i år med magsjuka, en gång räcker så bra.

Stressmomentet var väl att två andra tjejer från avdelningen också är sjuka men som tur var hade vi bara fem barn på avdelningen igår så Ida klarade sig.
Mer om nya jobbet en annan dag!

RSS 2.0