Påskpresenter

Nu ligger det i som pappa brukar säga. Idag har jag haft mycket att göra. Imorse var jag och tränade core och sedan sprang jag tre km på löpbandet. Sprang fem km igår men idag fick jag sådant håll så det fick bli lite kortare idag. Hem och duscha och få i sig lite lunchaktigt. Sen har jag varit och shoppat nödvändigheter och mindre nödvändiga saker i centrum. Bland annat har jag köpt påskpresenter till mina söta gudbarn.
Till Kevin blev det en tröja från Newbie. Älskar den kollektionen och önskar att jag hade en liten bebis att köpa till för det finns så mycket fint, men snart så ♥ Till Leia blev det en fin kofta från H&M. Kanske stoppar i någon godsak eller något annat till dem också men jag tror nog att de kommer få godis så att det räcker och blir över.
Lite närmare bild på tröjan och koftan. Så söta detaljer på koftan men alla syns inte här tyvärr.
 

Nu håller jag på och bakar bröd och tvättar och sedan ska jag göra köttbullar till påskhelgen och sen blir det hemmagjord pizza till middag. Effektiv dag idag! Imorgon väntar något roligt och på måndag har jag mysiga planer. Ganska nöjd med livet för tillfället :)
 

Sunshine

Bilden har egentligen ingenting med detta inlägg att göra men såhär ser mitt sovrum ut för tillfället. Måste, måste hitta några snygga kuddar att slänga på sängen så att jag får in lite mer färg. Sen är det väl dags att köpa några sängbord också. Här skyndar vi långsamt! Hur som helst, veckan har gått fort men ändå väldigt långsamt. Mycket sjukdomar på jobbet och nu längtar vi så efter varmare tider och friskare personal och barn.
 
Veckan har ändå varit ljus på sitt sätt då det utan att gå in på det för mycket har hänt en grej som får mina dagar att skina lite extra nu.

Tonight is the night

Äntligen äntligen äntligen har det blivit dags. I en månad nu har jag och Camilla ställt in alla gånger vi skulle ha gått ut pga sjukdom men ikväll är det dags. Camilla kommer hit om ett tag och då blir det drinkar, tjejsnack och musik innan vi beger oss in mot stan. Det här kommer bli kul! I övrigt är helgen späckad med andra roliga saker så nu är det mycket att se fram emot. Men först ut blir alltså utgång :)
 
 

Fläskfilé med italienskt täcke

Middagen ikväll vart super. Hittade receptet hos fina Matplatsen som alltid inspirerar till så bra (och goda!) måltider. Vill ni ha någon god fredags/lördags middag så är det alltså bara att söka på Victorias hemsida. Har sparat flera av hennes recept som ska testas på ipaden. Nu till receptet då:
 
För fyra personer behöver du detta:
500 gr fläskfile
Smör
Salt & peppar
 
Till det italienska täcket:
1 mozzarella
Bladen från en basilika (kruka)
50 gr cashewnötter
50 gr grillad paprika (jag körde dock på färsk spetspaprika och det blev gott det med)
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
 
Till såsen (som faktiskt är ett måste, så god!):
2 dl vatten + skyn
2 msk kalvfond (jag använde oxfond och det blev gott)
1 msk ljus maizenaredning
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filen och bryn den i smör i stekpannan. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll i vattnet i stekpannan och sila skyn ner i en kastrull. Skär mozzarella i små fyrkanter, hacka basilika och cashewnötter. Skala och hacka vitlöken. Skär papriken i små bitar. Blanda samman alla ingredienser till täcket och salta och peppra. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs filén och försök att lägga allt ovanpå köttet.
Ställ in fatet i ugnen ca 15 minuter till osten har smält, köttet är genomstekt och nötterna fått en gyllenbrun färg.
 
Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche och vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med potatisgratäng eller valfritt tillbehör. Jag valde att ha sockerärtor till också.
 
Smaklig måltid!

RSS 2.0