New shoes


Har letat gympaskor som en galning ett par veckor nu men inte hittat några. Stadium, Intersport osv men de har mest tygskor även om man kan tänka sig att det borde vara lite säsong för sånt nu men icke. Hittade iaf dessa på Sportamore och slog då till. Nu hoppas jag att de passar bara. 899:- kostar de så jag hoppas att de är sköna!

Tidsinställt inlägg

 


Måndagslista 28/3-11


  • Barnen på jobbet får en att glömma andra bekymmer så fort man kliver innanför dörren ♥
  • Jag kan andas trots förkylning, med hjälp av Nezeril :)
  • Jag hade en trevlig dag igår med min familj.
  • Ni fina läsare kikar in här varje dag
Svårt den här veckan tycker jag. Ibland kan det vara svårt att komma på saker så det får bli en ganska kort lista denna gång men nästa vecka kör vi igen!

Förkyld



Bilden får förklara den dåliga uppdateringen under veckan. Kanske inte riktigt går att skylla på eftersom jag köpte detta idag men har varit så himla trött efter jobbet denna veckan. Igår hade jag känningar i halsen och nu idag gör det ont och jag har legat hela natten och hostat. Blev en storhandling på apoteket, Bisolvon har jag inte testat förut men tänkte prova. Tror dock inte så mycket på sånt där, men nässpray och alvedon är alltid bra!

Ja, annars då? Jo veckorna rullar på. Jobbet är skoj och nu äntligen har vi ställt om till sommartid också. Detta innebär ljusare kvällar och kanske att man då kan gå på promenad efter middagen, mysigt låter det iaf. Skönt att vi går mot ljusare tider. Snön är nästan bortsmält och på jobbet jobbar vi med att skotta bort att snöhögar så att de ska smälta snabbare. Nu vill vi ha ordentlig vår så gården kan bli lite roligare för barnen.

Ikväll blir det examensmiddag hos mamma och pappa och syrran (som också tagit examen fast tidigare än mig) är också med såklart. Var där tidigare idag på våffellunch och fick då en kokbok av deras kompis Tullan, tack igen :)

Ska sluta nu innan det blir alldeles för långt det här...ha det bäst!

Måndagslistan 21/3-11


  • Jag hade en bra dag på jobbet.
  • Vi var duktiga på APT:t trots att chefen inte var med.
  • Nya flickan verkade trivas bra i barngruppen och med oss.
  • Det snart är april månad.
  • Jag har en sån underbar familj och pojkvän
  • Ni fina kikar in här varje dag.

Det blir nog inget mer bloggande idag men vi hörs mer under veckan istället!

Kycklinggryta

Här kommer receptet på kycklinggrytan jag gjorde i söndags. Var riktigt smarrigt och gick hem både hos mig och C. Skriver inte exakt hur mycket för det kan man välja själv. Vi hade även i bambuskott och man kan ju egentligen lägga till det man själv tycker om eller ta bort något.

Ingredienser
Rödlök
Morötter
Kyckling
Ingefära
Matlagningsgrädde
Hönsbuljong
Vatten
Soja

How to
Koka ris. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och morötterna skar jag i stavar. Stek kycklingen tills den fått lite färg och tillsätt sedan morötterna och löken och riv sedan ner ingefären (ca 3-4 centimeter tog jag). Häll på matlagningsgrädde (jag tog ungefär 2 dl), vatten (ca 1-2 dl), lite soja och en tärning hönsbuljong. Låt det småputtra ca 5 min och servera sedan med ris.


Förbered ingredienserna

Här kokas grytan upp

Färdigt!

God? Ja, den ska vi nog göra igen!

Full

Hallå igen. Vad gör ni? Jag sitter i soffan, har läst bloggar. C bestämde sig nämligen för att stryka lite såhär på fredagskvällen,haha. Åt alldeles för mycket choklad alldeles för snabbt så nu har jag ont i magen, så kan det gå! Vi kände förresten för att vara lite pensionäriga förut och tittade på Så ska det låta, var riktigt skoj faktiskt men jag gillar musik väldigt mycket och det är roligt med sådana program där man får gissa sig till olika låtar.

Snart ska jag locka hit min älskling med ett avsnitt av Californication...det gillar vi båda. Har ni sett det programmet, om inte så gör det.

Inbjudan

Hej fredag! Underbart, eller hur? Jag fick sluta tidigare idag vilket var mycket tacksamt. Idag var det bara jag och en kollega till på jobbet (en annan sjuk + en som vabba). Den andra avdelningen hade bara 8 barn och vi 13 så vi fick hjälp av en tjej från andra avdelningen, tackar!

Nu har jag iaf kommit hem, hämtade ut ett paket från H&M och nu ska jag snart börja laga kvällens middag, enchiladas. Men först ska ni få se något som gjorde mig så himla glad förra veckan, nämligen något som låg i brevlådan när jag kom hem.

Detta fina brev möttes jag av...

...och insidan gjorde mig nästan gråtfärdig

Det är alltså en inbjudan till min barndomsvän Tinas bröllop i sommar. Ska bli så himla roligt och jag är så förväntansfull inför både dagen och kvällen. Tror det kan bli en av de bästa dagarna, eller vad tror du gumman?♥

1 7 m a r s 2 0 1 1

Godmorgon! Börjar inte förrän vid nio idag då jag stänger förskolan. Gick upp ca tjugo över sju och åt frukost framför datorn (bloggar). Härligt med en lugn morgon. Solen skiner och jag ser framemot en dag på jobbet. Vi har gymnastik med barnen på förmiddagen men i eftermiddag ska jag allt gå ut med dem.

Ha en fin dag ♥

Ps.


...den här dressen går ju inte av för hackor den heller. Måste övertala Camilla till mer randigt på Leia ;) Hon är inte ett så stort fan av det nämligen. Och verkligen inte marint. Håll tummarna för mig,haha. Ds.

Blinka lilla stjärna


Satt och kollade på Lindex hemsida och eftersom att jag har ett stort intresse för barnkläder nu när Leia har kommit till världen (okej innan dess också) så kollade jag på barnsidan också. Hittade dessa jackor/anorack(ar?) som jag tycker är söta. Den med stjärnor är helt i min stil men den rosa med cirklar på var rätt söt också.
Stjärnor överhuvudtaget tycker jag är fint, på filtar, sängkläder, kuddar osv. Me like a lot!

Nu ska jag sätta igång med middagen här hemma men vi hörs!

 


Fransar


Den här väskan från Lindex tycker jag om. Skulle vilja ha en axelbandsväska nu till våren/sommaren. Ska nog gå och kika om den finns i butik och om den då är lika fin i verkligenheten som på bild. Brukar ju inte alltid stämma det där.

Har precis kommit hem, slängt in de första maskinerna i tvättstugan och nu satt mig ner i soffan. Fick så ont i svanken på vägen hem. Att bära barn (ibland behöver man det fast man inte borde) en tung matkasse + tvättpåse med massa kläder gjorde nog sitt idag. Tur är det att det brukar gå över efter ett tag, hoppas på det.

(Vill bara tillägga att detta är tredje gången jag får skriva om detta inlägg pga av min egen klumpighet och sedan datorn som bestämde sig för att krascha precis när jag skrivit klart det andra gången)

Måndagslistan 14/3-11


  • Det nu bara är några dagar tills att Camilla och Leia kommer hem från Thailand
  • Måndag betyder nystart och det behöver jag efter helgen
  • De få men söta läsare jag har kikar in här varje dag och ibland också lämnar små gulliga kommentarer.
  • Jag har en sådan fin familj och pojkvän ♥
Får bli en kort måndagslista men det står still i huvudet på mig. Hoppas ni alla har en bra måndag och ni som också gör måndagslistan får gärna länka till era inlägg eller ni som inte har blogg får gärna skriva en kommentar om vad ni är tacksamma för :)

Tävling

” Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:- från Bonde of Sweden hos Fröken M.

Tävla HÄR du oxå ! ”


En sådan här pall har jag faktiskt tänkt som en eventuell 1-års present åt Leia så det vore ju helt underbart om jag kunde vinna den här tävlingen! =)

Tulips


Är det inte underbart med tulpaner? Min favorit är som ovan, att blanda vita med någon färg. De rosa/aprikosa tycker jag var väldigt vackra.
Jag och C har nu varit en sväng hem till mig, handlat och lämnat tillbaka filmen från igår. Fick förresten en väldigt roligt brev hem till mig som jag ska visa sen. Alltid roligt med annat än räkningar och reklam :)
Nu ska jag slappa lite innan jag sätter igång med middagen!

Mathem


Jag och C började för några/eller ganska många veckor sedan med att göra matlista för kommande veckan. På söndagarna sitter vi och skriver ner en matlista för hela veckan. Den ändras såklart ibland men det är väldigt skönt att veta vad man ska äta och köpa när man står där i mataffären.

Vi funderade ett tag på att beställa hem en sådan där matkasse men istället brukar jag kolla upp recept från bl.a. mathem och göra maten själv. Väldigt praktiskt att få lite tips och jag brukar ofta hitta något smarrigt där.

Ikväll ska vi göra kycklinggryta med ingefära och receptet kan ni hitta här, scrolla ner bara så hittar ni det.

Not my day

Blev ingen vidare dag ändå trots att jag skrev imorse att jag kände mig bättre. Har bara känt mig nere idag men nu till kvällen gick jag och C och hyrde film och köpte med oss pizza hem. Han sitter och pluggar lite just nu men snart ska vi dra igång filmen. Mysigt att få kramas lite (och äta gott godis) med min älskling!

 

Filmen vi ska se är den ovan, The social network. Justin Timberlake är med i den också såg jag. Har hört att den ska vara bra och hoppas på att det stämmer. Melodifestivalen väljer jag förresten bort, inget för mig.

Ha en trevlig lördagskväll!


Godmorgon!



Godmorgon! Igårkväll kände jag mig inge vidare, var lite seg och mindre glad helt enkelt men idag känns det bättre. En god natts sömn gjorde sitt tydligen. Älsklingen ligger och sover för han har inte sovit bra alls så idag får han sova ut. Jag sitter och tittar på reprisen av 16 and pregnant som gick i måndags, tur för mig då jag missade det avsnittet.

Go´kväll

Hej på er!
Vilka hemska nyheter det har varit de två senaste dagarna. Först igår med den lilla 3-åriga pojken som dog på en förskola när han klättrade i ett träd med hjälm, sedan idag med jordskalvet/tsunamin i Japan och flera länder och även det lilla foster som hittades på Blåsuts tunnelbanestation idag.

Helt sjukt, hur kan man dumpa sitt lilla foster/barn sådär? Jag hoppas att de hittar mamman för hon mår nog inte så bra och behöver vård... det här handlar alltså om ett 16 veckor gammalt foster ungefär enligt nyheterna här. Blåsut är ju inte alls många stationer från där jag bor och jag vill inte ens tänka tanken på hur man reagerar när man hittar ett litet foster på backen sådär.

Och det här med tsunamin, när ska det vara nog med naturkatastrofer? Man är ju rätt hjälplös med dessa! Blir det någon insamling så ska jag definitivt bidra. Hoppas ni gör det också. Tänker på alla som drabbats och anhöriga till de som inte klarat sig.

Bild: www.aftonbladet.se

Wednesday

Two princes - Spin doctors


Sitter och lyssnar på låten ovan som var en av låtarna från filmen vi såg i lördags. Himla skön ju. Har hört den förut men visste inte vilka som hade gjort den. Nu har jag jobbat tre dagar redan den här veckan och dagarna bara flyger fram tycker jag.

Mycket jag funderar på och ibland känns det så onödigt att jag är en sådan planeringsmänniska, borde istället ta dagarna lite för vad de är också ibland ;)

 


Asos igen


När jag var inne på Asos förut så hittade jag två andra klänningar som jag gillar också. Kanske inte till bröllopet men till andra tillställningar :) Gillar båda då mycket men som med de andra klänningarna finns inte heller dessa kvar i rätt storlek.

Ps. Jobbigt att ha dessa om det blåser mycket bara. Ds.

Detta är ett tidsinställt inlägg för just nu har jag fullt upp med att ge mellanmål till hungriga barn på förskolan :)

Tv:n är definitivt min ikväll

Det är lätt min tv-kväll ikväll. Det börjar klockan åtta med Familjen annorlunda som följs åt av En unge i minuten som har premiär idag på tv4 kl 21.00. Jag är överlycklig eftersom jag älskar sådana här program men C lär nog inte bli lika glad när han kommer hem och inser att jag tar över tv:n ikväll ;)


Skönaste familjen :) Borde väl bli avskräckt av att skaffa en stor familj men jag kan verkligen avundas dem ibland. För mig får det nog ändå räcka med 2-3 barn och det räcker ju gott och väl. Förutsatt att jag kan få barn då såklart..hemska tanke om inte.

Nej nog om det, slå över till 4:an ikväll 20.00 för då börjar måndagskvällen på riktigt!

Måndagslistan 7/3-11


  • Jag har haft en mysig helg tillsammans med pojkvännen
  • Det är måndag = ny vecka på jobbet!
  • Våren börjar närma sig
  • Snön smälter så att jag får använda min nya gummistövlar
Listan för denna gång. Saknar dock bästa vännen Camilla och guddotter Leia som nu njuter i ett varmt Thailand :) Men tiden går fort och vi ses snart igen! Nu ska jag ta och natta barnen på förskolan (tidsinställt inlägg).

Biokväll

Jag och älsklingen begav oss in mot stan i eftermiddags för en tidig middag och sen bio vid halv sju. Var länge sedan så det var skoj. Vi kände för att se en vanlig lätt romantisk komedi så det fick bli denna:

Filmen var bra enligt oss båda och Anne Hathaway och Jake Gyllenhaal är ju bra skådespelare. Filmen hade både humor och en sorglig sida och på slutet blev ögonen lite tårfyllda som det ska bli i amerikanska romantiska komedier ;) Kan rekommendera denna film!

Underbara klänningar

Har börjat leta efter klänningar för den 18:e juni i år gifter sig min bästa sötaste barndomskompis Tina. Vill ju ha en klänning som jag verkligen trivs i och känner mig bekväm med och har nu letat på massa sidor. Beställde en från nelly men den var finare på bild än på mig,haha.

Hittade då dessa klänningar från Asos som jag anser är det finaste jag sett på länge men så finns de inte kvar i rätt storlek. Blir ju fruktansvärt frustrerad över detta. Hittar jag någon klänning snart så kommer jag nog inte visa upp den i bloggen förrän till bröllopet men eftersom dessa inte går att få så kan ni få se dem:


Visst är de snygga?! Speciellt den lilaaktiga tycker jag, fast den korallfärgade går ju inte av för hackor den heller. Om någon av er har en liggandes hemma i storlek S får ni gärna höra av er ;)

Happy friday :)


Eminem feat Rihanna - Love the way you lie (part 2)

Härliga fredag! Nog för att jag älskar mitt jobb men visst tusan är det skönt med fredag ändå! :)
Sitter just nu och laddar upp inför en tacosmiddag med älskling när han kommer hem snart. Så länge sitter jag och sjunger högt till diverse låtar.

Var och storhandlade med pappsen efter jobbet idag. Behövde fyllas på med pasta, ris m.m. Skönt att ha det fixat för imorgon åker pappa och mamma till alperna, inte alls avundsjuk. Nåja, hoppas på en Londonresa för mig och älskling till sommaren!

1 m a r s 2 0 1 1

Hej på er!
Tisdagkväll och första mars, nu kommer snart våren :) I Hope.
Sitter och tittar på mannen som talar med hundar (Cesar Milian) och dricker chaite. Tycker programmet är väldigt intressant även om jag själv inte har hund. Roligt att se att man oftast kan ändra hundarnas beteende så att de inte behöver avlivas, det skulle behövas fler Cesars :D

Jobbar min femte vecka nu och det rullar på som vanligt. Trivs super och längtar ofta till jobbet. Sen ska jag inte sticka under stolen med att det är otroligt skönt att kunna komma hem och slappa och inte ha massa plugg att göra, bästa!

RSS 2.0