Inbrott!

Godmorgon!
Försökte mobilblogga igårkväll men det gick inte. Grattis till min älskling som fyllde 27 år igår! Vi firade detta med presenter, god middag och sedan med äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. En lugn men väldigt mysig födelsedag!

Jag har varit sjukskriven hela veckan från jobbet men i torsdags fick jag äntligen min röst tillbaka och kunde åtminstone prata någorlunda. Var iväg till jobbet en snabbis för att lämna in intyget som jag hade skrivit till praoeleven. Efter det hade jag tänkt att åka hem och ta det lugnt hela kvällen och även försöka att inte prata så mycket. Tji fick jag!

Mellan kvart i sju-sju får jag ett sms av min granne som vill att jag ringer upp honom. Jag gör det och får genast höra att jag har haft inbrott i min lägenhet (där syrrans kille bor för tillfället)! Jag skulle precis äta middag men fick istället slänga mig i en taxi och åka dit för grannen hade redan ringt polisen och de var på väg.
När jag kom dit fick jag vänta uppe hos grannen tills polisen kom. Tillslut får jag även tag i Anton som skyndar sig hem. Vi blir båda förhörda av polisen och får sedan ta en snabb titt på vad som blivit stulet. För mig var det inte så mycket saker då jag har det mesta hos C men Anton förlorade desto mer värdefulla saker. Vi fick ringa låssmeder sen men den första tyckte att vi skulle betala via internetbank och kunde inte förstå varför vi inte kunde betala kontant. Hela situationen var helt absurd med tanke på att alla värdesaker var borta så hur skulle vi då kunna trolla fram en dator helt plötsligt. Vi ringer då en annan låssmed och under tiden som vi väntar på den (som inte heller tar faktura) får jag åka till högdalen och ta ut en massa pengar sent på kvällen.

Låssmeden kom till slut iaf och fixade så att vi åtminstone kunde låsa ett lås och sedan var det bara för oss att ta våra grejer och åka hem. Anton sov hos mamma och pappa och jag åkte hem till C. Dagen efter väcktes jag av polisen igen, den här gången teknikerna som skulle komma till lägenheten för att säkra spår efter inbrottstjuvarna. Vi lekte lite CSI Bandhagen där ett tag och det var riktigt spännande att se hur de jobbar.

De kunde säkra lite spår men sedan får det visas om de kan hitta något på dem...

Dörren var helt paj och nu inväntar vi en säkerhetsdörr (som teknikerna rekommenderade) och den ska komma på måndag. Tills dess får Anton & syrran som kom upp igår bo hos mamma och pappa i Farsta.


Godmorgon onsdag!

Godmorgon på er! Sovit gott?
Det har jag. Valde dock att kliva upp när jag vaknade till vid nio-snåret. De andra dagarna har jag vaknat och sen lyckats somna om igen och sovit alldeles för länge. Nog att jag är sjuk men uppenbarligen fungerar det inte med sömn heller för rösten har ännu inte kommit tillbaka...blir tokig snart. Jag som trodde att det skulle gå över på någon dag bara. Lutar åt att jag blir hemma hela veckan lång, suck... :(

Vi har massor att göra den här veckan på jobbet + att en kollega är ledig från och med idag och jag känner mig så hjälplös när jag sitter hemma samtidigt som jag såklart förstår att jag inte kan jobba utan röst. Hostmedicinen gör mig även lite illmående och trött också så det skulle inte fungera heller.

Ska försöka få ihop ett omdömesbrev om en praoelev vi har på förskolan nu, det kanske jag kan bidra med iaf.


Måndagslistan 24/10-11


  • Jag under min sjuktid just nu har min bästa pojkvän vid min sida. Han försöker förstå mina gester och när han gör det så får han två tummar upp :)
  • Jag inte tycker att det känns skönt att vara hemma utan längtar som tusan till jobbet- så underbart jobb har jag!
  • Microsoft Word finns, underlättar när jag ska säga saker till C.
  • Mamma gör sådan god äppelmos och att hon gav mig och C en ny burk + goda frukostbullar.
  • Jag och mamsen haft lite mailkonversation under dagen. Alltid bra med lite sysselsättning.
Måndagslistan idag blir lite sjukdomsinspirerad. Sjukt segt att vara hemma och inte få prata men jag håller tummarna för att rösten är tillbaka imorgon :)

Ännu en dag i tysthet

Ännu en dag i tysthet har börjat. Startade dagen med lite frulle på nybakat bröd och tog snabbt en tugga efter hostmedicinen, shit vad äcklig den är! Nu ligger jag i soffan igen och det är väl så dagen kommer att se ut. Höjdpunkten blir väl när mamma och pappa kommer hit med post åt mig. Skulle egentligen ha hämtat det själv hos Anton men nu är de snälla och gör det istället.

Gjorde en lite störande grej i fredags när jag gick hem från jobbet, jag tog nämligen med mig jobbtelefonen hem. Så imorgon måste jag ändå åka dit och lämna den så fort som möjligt eftersom jag inte kan svara om någon förälder ringer.

Idag ska jag iaf äta clementiner så att det står härliga till, drogen såhär års!

 


Slutdomen!

Nu har jag varit på vårdcentralen för min hals. Tappade helt rösten igårkväll och idag får jag bara fram ljud om jag viskar.

Läkaren konstaterade efter ett sänkprov att det var virus så hon skrev ut hostmedicin till mig. Hon sjukskrev mig även i en vecka och nu har jag talförbud och får inte komma tillbaka till jobbet förrän jag kan prata ordentligt igen, skitkul!

Ska försöka så gott som möjligt att inte prata men när man inte får så vill man ännu mer. Läkaren gav mig ett tips i att dunka en tung bok i ett bord för att påkalla uppmärksamhet, haha!
Fick tydligen den starkaste hostmedicinen och den var så fruktansvärt äcklig så jag fick skölja ner den med lite fanta.

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Godmorgon på er!
Hade sett framemot den här dagen så länge. Idag skulle jag ha träffat Tina, Vickan, Carro, Cissi, Emelie och Emelies son Anton över en brunch. Vi är gamla gymnasiekompisar men istället för att träffa de sitter jag hemma i soffan och kan inte prata alls. Jag har tappat rösten helt! När man inte får prata så vill man ju göra det hela tiden.

Försökte prata med mamma på telefon alldeles nyss och fick viska fram orden som jag ville säga. Med andra ord så blir detta en helg till att försöka bli frisk på, vill inte vara sjuk på måndag. Får ladda upp med massa filmer och ta det lugnt så gott det går.

Hoppas att ni får det trevligt idag tjejer och ni ska veta att jag saknar er!

Gammal bild men detta är ändå jag just nu...


Idolkväll igen!

Ikväll bjöds det på god gryta med ris till middag och nu har jag myst ner mig i soffan med mina nya, sköna, varma sockor!

Var en tuff dag på jobbet idag och jag räknade timmarna till slutet. Skönt med lite ledigt nu!


Ny soffa

Hej på er!
Ligger och tittar på Greys Anatomy och dricker lite te. Känner som en oros känsla i kroppen men vet inte vad det beror på. Lite jobbigt...

I helgen skulle jag vilja åka till Mio och beställa en soffa, nämligen den nedanför fast i färgen som den längst ner. Gillar den mycket men måste bara kolla så att klädseln är avtagbar så att man kan tvätta den. Känns ju dumt annars.


Måndagslistan 17/10-11


  • Syrrans kille nu har flyttat till stockholm och att någon nu bor i min lägenhet efter att den har stått tom ett tag, känns skönt!
  • Gårdagen bjöd på en trevlig lunch på söder med C´s pappa, sambo och hennes dotter Maria.
  • Jag alltid får ett glatt bemötande av barnen när jag kommer till jobbet.
  • Jag och C blev bjudna på god middag hemma hos mamma och pappa idag :)
  • Jag trivs så bra med mitt liv och jobb!
Idag är det måndag och jag höll nästan på att glömma bort den obligatoriska måndagslistan men här kommer den alltså. Ska ta och läsa igenom lite blogginlägg men sedan mysa ner mig i soffan. Blir dock en tidig kväll då jag öppnar förskolan imorgon = 6.30!

S ö n d a g s m y s

Leia och jag april 2011


Godmorgon söndag! Idag är det en härlig och solig söndag som det även var igår. Idag ska vi åka in till stan och luncha med C´s pappa med sambo. Ska bli härligt att komma ut!

 

Igår flyttade min syrras kille in i "min" lägenhet (egentligen äger både jag, syrran, mamma och pappa den, men det är jag som har bott där) då han har fått jobb här i Stockholm. Nu håller vi alla tummar och tår för att även syrran kan flytta upp hit snart från Göteborg. Skulle vara så himla roligt att ha hela familjen nära!

Vill väldigt gärna träffa min guddotter snart igen men just nu har hon åkt på en förkylning + feber igen så vi får ta det när hon har blivit frisk. Mitt lilla hjärta ♥

T.G.I.F

Äntligen fredag! Sprider sig ett särskilt lugn när man kommer hem efter att ha jobbat och handlat på en fredag. Skönt med fredag med andra ord och jag antar att det finns många som håller med mig.

Ikväll blir det Idol om jag får bestämma och så lite godis på det :)
Här nedan kan ni se vilken underbart fin (och god) tårta vi åt på mammas födelsedag förra lördagen.


Stackars våra små!

Hej på er!
Sitter och tittar på lyxfällan och förundras över hur folk kan låta det gå så långt. Hur kan man t.ex. fortsätta köpa om man inte har pengarna för det?! Strange...

Imorgon är det fredag och det jublar vi för. Haft en bra vecka på jobbet, dock med lite olycksfallsincidenter för barnen. Man tycker så synd om dem och speciellt när de gör illa sig rejält. Nu ska det bli skönt med helg men först ser vi framemot fredagen som sagt!


Testar igen

Tänkte testa om det går att blogga igen från appen. Var ju en väldigt smart grej när man inte kan eller orkar sätta sig vid datorn.

Har precis kommit hem från jobbet. Öppnade imorse så då slutar jag klockan 3, skönt! Ikväll är det Desperate Housewifes och till det kanske man kan äta en eller två kanelbullar till :) Vi får väl se!


Måndagslistan 10/10-11


  • Helgen som gick var mysig och det är alltid skönt att tanka lite energi inför kommande vecka.
  • Jag återigen träffade Camilla, Leia och Kevin i helgen och fick en massa mys med barnen.
  • Måndagen startade hyffsat lugnt.
Har ingen energi nu dock att fundera ut något mer för jag håller på att dö av hunger snart. Huvudet gör ont och jag ville egentligen mest klaga på bloggappen som inte har fungerat på flera dagar nu. Jag som har skrivit flera inlägg och det har inte fungerat att ladda upp dem.

Regn & rusk

Hej!
Hur mår ni? Jag mår bra och har haft en relativt lugn dag på jobbet, 10 barn hade vi idag. Jag var iväg med tre stycken och plockade höstlöv som vi ska göra fina hösttavlor av.

Jag blev alldeles dyngsur förut när jag cyklade hem från jobbet. I detta regnande kan jag längta tillbaka lite till sommaren. Sitta framför en brasa med något gott att dricka och bara njuta. That's life!


Kanelbullens dag!

Idag är det som ni kanske redan vet eller har märkt, kanelbullens dag. Jag har bakat så mycket att det snart sprutar deg ur öronen på mig ;).

Först bakade vi på jobbet med alla barnen (förvånansvärt få barn som stoppade degen i munnen) och sen när jag kom hem bakade jag också, 42 stycken bullar blev det. En eller två får nog slinka ner tillsammans med ett glas mjölk till premiären av Desperate Housewifes ikväll. Sista säsongen, spännande!

Ps. Gissa vilka bullar som är mina respektive barnens :) Ds.


Måndagslistan 3/10-11


  • Återigen hade en väldigt mysig helg!
  • Jag återigen får uppleva och följa med i en bebis utveckling, denna gång lilla Kevin. Så häftigt att se alla steg i deras utveckling även om man inte är där hela tiden.
  • Måndagen trots personalbrist på jobbet ändå gick smärtsamt förbi.
  • Jag älskar mitt jobb och längtar dit redan nu.
Måndagslistan är återigen gjord och visst tusan fungerar själva systemet med den ibland, att kunna stanna upp och uppskatta saker i mitt i vardagen. Känns bra att kunna skriva ner vissa saker för då kan man titta tillbaka på dessa listor när man har en dålig dag och kanske bli lite uppmuntrad.

3 Oktober 2011

Hej på er! Har ni haft en bra första dag på veckan? Min var okej men känner att jag börjar bli förkyld. Många som är sjuka på jobbet så idag blev det lite körigt.

I ugnen står en ost- och skinkpaj och jag längtar tills den är färdig, vrålhungrig nu!
Här nedan är sylt som jag/vi har fått av mamma och pappa. Drottningssylt, äppelmos och lingonsylt. Mumsigt :)


Nem

Hej! Skrev ett inlägg sent igår men det verkar inte ha kommit upp. Dagen har iaf spenderats med bästa vännen och söta lilla Kevin. Vi shoppade till kidsen och fick lite tid att prata med varandra, riktigt mysigt.

Till middag igår blev det nem. Vietnamesisk mat som är supergott även om det kanske inte ser ut så på bilden. Nu ska jag snart springa till tvättstugan och sen blir det middag.


Nuoc cham

Hej på er! Mår ni bra?
Ligger och tittar på Idolreprisen på dem som jag missade igår. Vi har annars varit iväg och handlat och kan ni gissa vad vi ska äta ikväll?! Något som jag inte gjort på över 1 år.
På bilden under har ni ledtråden:


RSS 2.0