Tröstshopping

Hej hej! Nu är söndagen snart slut och imorgon blir det jobb. Har dock ingen söndagsångest som alla pratar om idag för det ska bli rätt skönt med måndag tycker jag. Komma igång och göra något. Igår blev det som sagt en tråkig kväll hemma men idag har jag iaf åkt iväg och träffat pappa. Fick lite blåbär, hallon och lingonsylt också :) Tack!
Hade med mig lite av bullarna som jag bakade förrförra veckan.

Gick sedan ner till centrum och köpte mig en skjorttunika på Gina Tricot som jag tyckte var fin och nu har jag precis klickat hem ett par leggings och ett linne från Nelly. Jag som inte skulle shoppa den här månaden...mitt mål är nämligen att spara ihop till minst 30 000 till sommaren. Har väl ca 20 nu kanske...aja, vi säger att det var tröstshopping efter en tråkig helg, då är det väl mer okej? :S haha


Leggings 249:- (tror jag det var) och linne 199:-

words

Drömmer mig bort till sol och bad och lycka. Vore så skönt att få komma bort ett tag. Känns som att jag behöver det. Lördag och jag sitter ensam hemma i soffan och kollar på film. Blev inget möte med C idag så jag får roa mig på egen hand. Känns tråkigt just nu...men man kan inte alltid få allt här i världen. Det är ett påstående som verkligen är sant. Blir så mycket tänkande när man är själv och för mig är det inte alltid bra känner jag.

Träffade Camilla en stund på dagen iaf och det var skoj. Pratade massa och tog en fika i Farsta C, kladdkaka med grädde = mums!

Tror att jag ger upp det här med uppdatering nu...blir ändå bara fluminlägg.
Man ska inte blogga när man inte har lust heller men ibland är det bra att skriva ner ord. Först då känns det som att vissa saker kan lämna hjärnan, förstår ni vad jag menar?


Words- Boyzone

Varmt välkommen helgen!

Gud så skönt med fredag eftermiddag. Är hemma efter sista praktikdagen för den här gången (och frågan är om det verkligen blir så mycket mer praktik på min utbildning nu?). Skönt iaf med helg nu för nästa vecka blir det jobb för min del mån-tors. Alltid bra med extra pengar, att spara till sommaren!

Har ju glömt bort att visa mina fina flickor Vickan och Tina på bild från middagen vi hade för två veckor sedan. Haha ni kom inte undan tjejer ;)

Hur söta är de inte? Blir så full i skratt när jag ser denna härliga bild.

Ikväll blir det lugnt med god middag och tv-tittande med älskling och sen blir det kanske lite shoppande i helgen. Imorgon ska jag iaf umgås med Camilla och hitta på nåt skoj.

Godmorgon 25 februari

Sitter och kollar Sverige-Slovakien hemma hos C, han har dock åkt till sin praktik redan. Ställningen är 2-3 nu och det är mer än spännande just nu faktiskt,haha. Jag brukar väl inte vara sådär jätteintresserad av hocket annars men när Sverige spelar är det spännande, sen är det ju OS också.

Nu är det bara två dagar kvar på praktiken och idag ska jag försöka leda lite aktiviteter som jag sedan ska skriva om i mitt arbete. Det går ut på att få alla barn delaktiga i det vi ska göra. Inte helt lätt alla gånger kan jag säga.
Vi får se hur det går!

New in

Shoppat lite nyligen och här är två toppar/blusar som jag beställde från H&M för ett tag sedan. Skittaskigt ljus på första bilden men blusen är vit och lavendelfärgad, ser inte alls ut som på hemsidan men fin var den iaf tycker jag. Tröjan är skön men blev för genomskinnlig men detta fixar ju ett vitt linne under. Har även köpt ett nytt underklädessätt och ett vanligt svart linne som jag dock inte tagit kort på än.




Ikväll ska jag hem och mysa med C igen. Var så skönt att ses igen igår och det vill jag göra ikväll med :)
puss o kram på er

Bullbak

Förra veckan fick jag ett ryck och bakade bullar. De blev supergoa! Gjorde en plåt med lite större bullar och än med lite mindre. Har inte kunnat visa än pga av kamerabatteri och sedan sjukdom men här är mitt underbara bakverk iaf :)

Förberedelser

Dags att baka ut degen

Färdigt!

Nu ska jag för första gången på tre dagar ge mig ut på en liten tur. Ska åka hem till älsklingen och förhoppningsvis kommer bussen när den ska. Har ju hört om alla förseningar och är ganska glad att jag sluppit detta!

Trött på att vara still


Har suttit i soffan i över två timmar nu tror jag. Läst massa blogginlägg på bloglovin. Tror jag hade 158 stycken olästa,haha. Börjar dock bli lite trött på den här soffan nu. Den och sängen har varit mitt hem i snart tre dagar. Ska bli skönt att komma tillbaka till praktiken imorgon igen, benen har redan börjat strejka med att sitta still men vädret ute känns inte så kul att gå en promenad i heller så jag skyller på att jag måste vila upp mig ordentligt efter sjukdagarna ;)

Tror iaf att min sötnos ska få besök idag om han vill. Tänk vad fort man kan sakna en människa! Min gullis har blivit en businessman på prakitken nu med eget kontor. Skönt att ha någon som kan försörja mig sen ;) haha

Ska försöka ta tag i lite plugg nu iaf. Hoppas ni har en trevlig tisdag!

 


I´m back

Ja nu är det varken internetanslutning eller tid som hållit mig borta härifrån utan magsjukan har gjort ett besök. Fy tusan säger jag bara. Både i fredags och i lördags hade jag ont i magen med lite illamående men jag tänkte att det var mensvärk och brydde mig inte speciellt mycket om det. Jag och C fullföljde våra planer för en middag med Micke och Madde. Magontet blev värre senare på natten och vid halv fem vaknade jag och gick upp och spydde. Mådde skit och kunde inte sova. Somnade väl till ändå en liten stund men vaknade igen efter två timmar för samma procedur.
Hade världens tur då pappa inte åkt till Dalarna än och som då kunde hämta upp mig hos C och köra hem mig.

Mer än så behöver ni ju faktiskt inte få veta annat än att jag har mått skit de senaste två dagarna. Fick inte i mig någon mat alls på söndagen och igår blev det tre rostade mackor med smör på hela dagen. Kroppen känns väl lite sisådär efter en sådan här tur men idag känns allt mycket bättre (förutom lite stress inför praktikuppgiften). Har ätit frukost med rostade mackor och ett glas oboy (!) och ska sedan försöka få i mig någon bra lunch. Är i princip sugen på allt nu,haha.

Ringde praktiken igår på morgonen och då visade det sig att Carro på min avdelning och två andra på avdelningen bredvid också var hemma med magsjuka. Jag sa förra veckan att sånt där brukar jag som tur är klara mig ifrån men bara för att jag säger så lär jag väl få det nu. Och tji fick jag :(

Hur mår ni då?

Dinner tonight

Hallå! Hinner skriva ett litet inlägg idag iaf :) Jag och C vaknade vid kvart i tio och gick då upp och åt en god frukost. Nu har vi städat ett tag hemma hos C för ikväll ska vi ju få gäster, Micke och Madde kommer hit.
Om ett tag ska vi åka och handla mat och dryck till ikväll och sedan måste jag hem en snabbis och mata ninen. Ibland är det jobbigt att ha djur...

Hursomhelst så blir det nog en bra dag och kväll. Snön bara yr ner här i Stockholm och det känns väl ltie sisådär att gå ut när det blåser så mycket ute men det kanske blir bättre snart...kallt som tusan är det idag iaf!

Nu får ni ha en trevlig lördag så hörs vi mer imorgon!
kram på er

Här är jag

Hej på er! Länge sen nu men som vanligt har internet inte funkat här hemma...kanske dags att skaffa eget? hehe ;)
Hinner inte skriva så mycket för snart ska jag åka till älskling. Vi ska ha myskväll framför OS, Let´s dance kanske, och sen kanske det går någon bra film ikväll?
Har massa grejer att visa men allting strular ju och där även kameran som inte verkar fungera med usb-sladden,hmm får styra upp det någon annan dag när jag har mer tid.

Imorgonkväll ska jag och C bjuda två kompisar på middag. C´s barndomsvän och hans tjej. Ska bli supertrevligt :)
Ifall jag inte hinner skriva något imorgon så vet ni iaf vad jag håller på med.

Tjing så länge!♥

Kan bjuda på en kass webcam bild iaf ;) Alltid något...

25 for Haiti

We are the world - 25 for Haiti


För 25 år sedan gjordes videon till We are the world som Michael Jackson och Lionel Richie skrev. 25 år senare har nya artister gjort en ny version av låten för det

jordbävningsdrabbade Haiti.

En del av artisterna som medverkar är: Pink, Wyclef Jean, Usher, LL cool J, Jennifer Hudson och massa fler.

 

Ni måste se videon, själv ryste jag genom hela!


Alla hjärtans dag


Glad alla hjärtans dag på er! Vaknade upp för ett tag sen men låter min älskling sova ett tag till då han somnade halv fyra inatt. Själv däckade jag efter tolv någon gång. Idag blir det en massa mys med älsklingen. Vi får se vad vi gör nu på dagen och ikväll blir det god middag i form av kycklingfilé fylld med fetaost och basilika och till det klyftpotatis.

 

Vad gör ni idag då? Firar ni? Isåfall hur, berätta gärna!

kram på er alla ♥


Mysig middag och massa glas vin

Efter en mysig kväll med tjejerna med god mat och lite eller ganska mycket vin kom även lite andra människor över en stund och sedan även älsklingen min. Roligt att du Tina äntligen fick träffa honom, helt sjukt att vi inte "kunnat" styra upp det innan igår. Nästa gång får vi köra en längre stund. Kanske köra på det där med middag och bowling? Tycker jag skulle vara roligt.

Hursomhelst så åkte sedan Tina och Vickan + sällskap men då var inte kvällen över än på länge. Jag och C satt uppe i flera timmar och pratade och drack några glas vin till (!) som då såklart gör att man är lite trött (bakis) idag som min pappa brukar säga. Usch usch, men trevligt var det ju iaf. Nu ska jag gå och pussa på en trött kille i min säng så att han kommer upp någon gång.

Ha en trevlig lördag!

Make a list

Har absolut inget att skriva om idag så det får bli en lista istället:


Jag har insett att min senaste kyss.. var från min pojkvän ;)
Jag lyssnar på... Try sleeping with a broken heart (Alicia Keys)
Du mår bäst när du... är omringad av nära och kära
Den bästa krogen heter... går inte ut så ofta längre men Tiffanys på söder är ett trevligt ställe
Jag pratar... mycket om barn med alla runtomkring mig just nu.
Jag älskar/tycker om... När min pojkvän lägger sin arm runt mig när jag sover

 

Min bästa vän(ner) är... Camilla
Kärlek är... När man inte kan sluta tänka på någon och när man saknar personen redan när man lämnat denne. Kärlek är även fina ord från främmande människor och såklart familjen

Jag kommer alltid att vara...
Jag är hemligt förälskad i... Min kärlek är inte hemlig
Sist jag grät var...Förra veckan tror jag, skönt att släppa ut det ibland.

Min mobiltelefon är... Sony Ericsson W890i
När jag vaknar på morgonen... sätter jag aldrig väckarklockan på snooze då det bara gör mig ännu tröttare.
Innan jag går och lägger mig... Ringer jag alltid och säger god natt eller pussar killen min godnatt

 

Just nu tänker jag på...Att det ska bli väldigt skönt med fredag imorgon

Bebisar är... otroligt söta och charmiga om än krävande.
Homosexuella är... härliga, speciellt  killar tycker jag.
Ikväll ska jag... titta på Made in Sweden och sedan gå och lägga mig.
I morgon kommer jag... leka med barnen på praktiken och sedan avnjuta en middag med goda vänner
Jag vill verkligen... att alla i min närhet ska må bra hela tiden. Alla förtjänar verkligen ett gott liv!


Oro, sorg och kärlek


(Bild från filmen Fish tank)

Vart hemma en liten stund sen och måste bara skriva att ni borde se denna film. Fish tank var enligt mig väldigt bra. Hemsk, orolig, sorglig, spännande, kärlek och så även lite skratt kan jag summera den till. Handlar om en tjej som har haft/har en väldigt taskig uppväxt med en alkoholiserad mamma vilket bidrar till många oroligheter.

Se den!

Känner mig helt slut idag så jag tror att jag snart ska lägga mig i sängen och läsa lite istället. Kurslitteratur är det som står på schemat isåfall då jag inte har någon annan bok för tillfället. Måste kika in på adlibris lite innan läggdags och beställa hem någon kanske. Godnatt på er!

Wednesday

Hej på er! Hemma en sväng nu men om ca en timme åker jag in mot stan igen för att gå på bio med mamsen. Ska bli mysigt! Tänkte äta lite taco-rester från igår innan då bion börjar vid sex och vi inte hinner äta innan.
Känner mig väldigt seg och på lite dåligt humör idag men det botas säkert med lite mat i magen och förhoppningsvis en bra film sedan.

Sedan vore det helt underbart om min älskling ville komma till mig ikväll men vi får väl se. Han har tenta på fredag och pluggar som en tok. Duktiga killen liksom ;)

Hörs senare ikväll så ska jag skriva vad jag tyckte om filmen.

Bye bye

Fish tank

Godmorgon! Har precis ätit gröt till frukost, det var länge sen men jag tänkte att man kanske kunde ändra frukostvanorna ett tag också. Blir ju lite tröttsamt i längden med bara smörgås.

Idag har jag praktik mellan 9-15 som vanligt och sedan åker jag hem ett tag innan jag ska på bio med mamma ikväll vid sex-tiden. Vi ska se filmen Fish tank. Vet inte riktigt vad den handlar om än men det blir säkert bra. Alltid roligt att gå på bio!

Working out

Äntligen funkar internet, strulat hela eftermiddagen och kvällen. Gissa vad jag har gjort idag då? Tränat! Vilken skräll va? Herregud, det var på tiden. Köpte ett träningskort på Friskis & Svettis igår och idag var jag och tränade på deras anläggning vid Ringen.

Träningskort och tidning. Tur att ni inte ser kortet på mig så bra för det var inte det finaste jag har sett ;)

Känns skönt att ha kommit igång lite även om jag hittills bara tränat en gång. Hoppas hoppas hoppas (!) på att jag kan hålla upp det här med träningen denna gång. Har inte så jättebra motivation när jag är själv men mamma har också träningskort där så hon kanske kan dra med mig ibland också.

Dinner


(Pepparbiff, klyftpotatis, bea-sås och sallad)

Nu ska det intas middag i form av det ovan. Är sjukt hungrig nu och tur för mig hade jag rester kvar sen helgen så det blir lite "lyxmiddag" såhär på en måndag.

Ikväll är det Familjen Annorlunda igen och det ska ses hos pojkvännen. Han sa att han kunde plugga medan jag tittade på det- med andra ord inte så populärt hos honom but I love it!

Praktikdag 1

Nu är första dagen på praktiken avklarad. Låter som att det är jobbigt men det är det ju inte förutom att jag nu kanske kommer vara lite tröttare i början då man inte är van att "jobba" varje dag vilket jag faktiskt gör. Går ju inte bara runt och lallar om någon tror det. Trivs iaf jättebra på min praktik som jag sagt innan. Personalen är underbar och barnen likaså.

Det första jag fick höra från ett barn var: Det var länge sen!
Då känner man sig verkligen välkommen med tanke på att flickan hade världens största smile i ansiktet också..söta barn :)

Efter jobbet åkte jag till Farsta C igen för att förhoppningsvis köpa skjortan som jag såg igår om den fanns kvar och visst gjorde den det så nu är den i mina ägor.

(Skjortan som jag köpt)

Var ju inte så många som gav sin åsikt i det inlägget direkt men jag litar på dig syrran ;)

Let me go

Let me go - 3 doors down

Sitter och tittar på tv och om en stund ska jag åka till älsklingen. Går en Wallander film (Byfånen) ikväll klockan nio på fyran så den kanske vi kommer kika på. Hur som helst ville jag bara titta in en sista gång idag och önska er en trevlig kväll.

Nu är även min header tillbaka. Tryck på F5 om ni inte ser den för att uppdatera sidan. Tack syrran! =)

Nytt från Ikea

Här är det som jag köpte på Ikea igår. Mest bra-ha-saker men det kostar det med. Allt gick iaf på 413:- så det är ju helt okej.

Blomvas för t.ex. rosor, batterier och blomma (krukan är köpt sedan innan).
Blomman var dock för liten eller för stor för mina krukor men det får gå bra sådär istället.

Underlakan vitt för dubbelsäng och en fleecepläd i brunt till soffan (syns ju knappt på bilden ser jag nu)
Alltid roligt att åka till Ikea och alltid hittar man nånting :)

Angående mina sysslor idag (se något inlägg nedan) så blev en del inte gjort men det tar jag en annan dag. Städat garderoben har jag iaf gjort nu alldeles nyss och det blev en full kasse med kläder som ska slängas eller ges till klädinsamling.

Tror att jag ångrar mig

Hemma efter en sväng nu. Åkte som sagt till Farsta och där fick jag inte lika mycket gjort som jag hade tänkt då jag totalt glömde bort att köpa träningskort men jag fixar det imorgon istället kanske.
Såg däremot en fin skjorta på H&M som jag även provade men inte köpte och nu känner jag mig mer och mer ångerfull över det beslutet, för visst är den ganska fin?

(Jag har endast knäppt två knappar på bilden men det ser ut som mer.)

Inte riktigt min stil att gå runt i skjortor men jag tänkte att jag ville ändra på det. Dock så blev jag lite osäker men ångrar det nu egentligen. Kanske åker dit imorgon igen och ser om den finns kvar.
Skriv gärna vad ni tycker och var ärliga tack :)

Morgans

Igår var jag och Tina på bio, Har du hört ryktet om Morgans? Trodde väl egentligen ingenting om filmen men vi båda tyckte att den var bra efteråt. Lite (!) spänning, humor och kärlek, kan väl inte bli bättre? hehe

(Bild från filmen)

Innan bion gick vi och åt på Pizza Hut. Ville inte sitta i food-courten då det var så stimmigt där. Vi hade nämligen massor att prata om och då vill man vara ifred. God mat och mycket snack blev det iaf. Efter det gick vi och handlade smågodis och lite dricka. Fick då lägga godiset i världens sötaste "skål". Som en popcorn bytta typ.

Visst är den söt godisbunken?

Fanns såklart påsar också och visst är det smidigare med det men denna prasslar ju absolut ingenting iaf ;)
Nu ska jag bege mig mot Farsta C för lite shopping (om jag hittar något) och sedan blir det nog en fika hos mamma och pappa.

Att göra idag

Godmorgon! Gjorde en lista nu imorse på saker jag ska göra idag tänkte jag. Får se hur mycket som blir gjort vid kvällens slut.

  • Leta efter en fin skjorta och andra byxor än jeans
  • Köpa träningskort
  • Baka bullar
  • Blogga
  • Läsa kurslitteratur (iaf lite ur en obsverationsbok då praktiken börjar imorgon)
  • Eventuellt städa garderoben
That´s it. Borde hinna med vissa saker iaf men man vet ju aldrig, planerna för en lugn dag själv kan ju ändra sig.
Update: Blev inget bullbak eller köp av träningskort då jag glömde det när jag var i Farsta. Kurslitteraturen har inte jag inte "hunnit" läsa än men det kanske kan bli godnattsagan, brukar fungera väldigt bra ;)

It´s been a while

Ikea vart det idag med Jossi och Camilla. Skönt att komma dit och i och med att jag inte vill köra bil nu så har det heller inte blivit någon sväng dit innan. Köpte med mig lite grejer men jag har inte fotat än så det får ni se imorgon.

Ikväll kommer sötaste Tina hit. Vet inte vad vi hittar på men med henne har jag alltid roligt =) Kanske bio eller så kör vi på hemmamys med god middag, we´ll see.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!

Happy friday

Hej på er! Haft en bra fredag hittills? Min har varit effektiv. Tvättat, städat hela lägenheten och massa annat joks...

Ikväll blir det middag med killen min och jag ska pröva att göra potatisgratäng, blir nog bra det. Till det blir det marinerad fläskytterfilé med sallad och sås, mums!

Ska hoppa in i duschen och sen dra iväg och handla.

Trevlig helg på er!


Torsdagskvällen

Hej! Efter en rätt skön dag i skolan och med en bra redovisning har jag nu precis ätit middag och tagit en dusch. Ikväll blir det gos hos älsklingen. Han ska väl iofs plugga till en tenta men jag får väl gosa ner mig själv i soffan och kanske få sällskap en liten stund iaf. =)

Var meningen att jag skulle ladda in lite bilder men det verkar vara trögt idag på blogg.se...får satsa på det imorgon istället då. Ha en trevlig kväll!

Lugn morgon



Godmorgon på er! Skönt att starta dagen med en lugn morgon. Börjar inte skolan förrän vid 11 idag. Ska förbereda en redovisning med gruppen fram till ett sedan har vi lektion till fyra. Känns som en rätt skön dag =)
Snön ligger tjock utanför fönstret nu och jag hoppas bara att de har plogat så man slipper pulsa. Vilket de verkar göra nu, super.

Köpte med mig två buketter tulpaner för 15:- styck på Vivo igår. Brukar egentligen inte köpa förrän det är vår men nu när de var så billiga kunde jag inte stå emot. Ska ta och fixa det sista nu.

Ha en fin dag!

Vietnamesiska Nem




Det här ovan är alltså nem som jag har gjort idag.
Till nem behöver du: Blandfärs, gul lök hackad, morötter rivna, vitlök pressad, ägg, salt och peppar som blandas i en bunke.
Sedan har man rispapper (som man blötlägger i ljummet vatten för att de ska mjukna) och tar sedan en sked med röran och rullar in den i pappret (se första bilden). Dessa "friterar" man sedan i matolja i en gjutjärnsgryta ca 4-5 minuter.

Sås:
Fisksås 2 msk
Risvinäger 2 msk
Limejuice 2 msk
1 vitlök finhackad
1/2 röd chilipeppar finhackad
Lite finhackad gurka
Eventuellt lite vatten och socker för mer sötma om man vill ha det.

Serveras med nudlar! Egentligen brukar jag äta detta med pinnar och då doppa nemen i såsen men det går lika bra med kniv och gaffel och hälla lite sås över nudlarna och nemen.

Risvinäger och rispapper går att köpa på thailändska/vietnamesiska affärer, t.ex. saluhallen vid medborgarplatsen där jag köper mina. Extra tunna rispapper räcker alldeles lagom, min åsikt är att det blir för mycket rispapper annars.

(Blandfärsen går även att bytas ut mot fläskfärs men vanlig köttfärs blir inte lika bra men fungerar helt okej för er som vill ha det istället.)

Here we go again



Snö, snö och lite mer snö. Lär ju vara kaos på vissa ställen nu och jag hörde nyss från en kompis att vissa barn inte har kunnat tagit sig till skolorna idag i Värmland p g a snön. Fint är det men jag hoppas bara att det fortsätter att vara kallt för annars blir det en j*vla massa slask, och det gillar jag inte.

Har varit ledig idag och gud så skönt det har varit. Tog en sovmorgon hos C och gick inte upp förrän tjugo över tio. Åt frukost och gjorde sedan lite ärenden innan jag åkte hem. Om ett tag ska jag förbereda middagen och idag blir det Nem, en vietnamesisk rätt som mamma har lärt mig. Lägger ut lite bilder sedan....

Helt slut

Huvudet sprängs snart trots mat och jag är helt slut efter dagen. Blev en massa plugg efter föreläsningen men vi blev ju så gott som klara iaf. Ska bara kika igenom och lite så...
Ikväll ska jag äntligen träffa älsklingen som jag inte sett sen i lördags förmiddag. Hämtade ju E som jag var barnvakt till och sen var det massa annat i helgen och igår var jag helt slut då med. Nu ska jag iaf snart ta mig i kragen och åka. Landar istället i hans soffa med massa gos hoppas jag :)


E som jag var barnvakt till =)

Godmorgon på er!

Nu är vi inne i februari..känns skönt för då närmar sig våren :) Klev upp för en stund sedan och sitter nu och äter frukost, ser dock på klockan att jag får snabba mig lite då jag ska åka till skoan om tjugofem minuter. Idag har vi föreläsning mellan 10-12 och sedan blir det grupparbete för hela slanten. Jag hoppas på att vi är effektiva och kan bli klara idag så vi slipper sitta imorgon också...vore ju grymt skönt.

Har inte så mycket att säga men kan uppdatera lite mer roligt när jag kommer hem igen. Ses och hörs då!

RSS 2.0