Fläskfilé med italienskt täcke

Middagen ikväll vart super. Hittade receptet hos fina Matplatsen som alltid inspirerar till så bra (och goda!) måltider. Vill ni ha någon god fredags/lördags middag så är det alltså bara att söka på Victorias hemsida. Har sparat flera av hennes recept som ska testas på ipaden. Nu till receptet då:
 
För fyra personer behöver du detta:
500 gr fläskfile
Smör
Salt & peppar
 
Till det italienska täcket:
1 mozzarella
Bladen från en basilika (kruka)
50 gr cashewnötter
50 gr grillad paprika (jag körde dock på färsk spetspaprika och det blev gott det med)
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
 
Till såsen (som faktiskt är ett måste, så god!):
2 dl vatten + skyn
2 msk kalvfond (jag använde oxfond och det blev gott)
1 msk ljus maizenaredning
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filen och bryn den i smör i stekpannan. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll i vattnet i stekpannan och sila skyn ner i en kastrull. Skär mozzarella i små fyrkanter, hacka basilika och cashewnötter. Skala och hacka vitlöken. Skär papriken i små bitar. Blanda samman alla ingredienser till täcket och salta och peppra. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs filén och försök att lägga allt ovanpå köttet.
Ställ in fatet i ugnen ca 15 minuter till osten har smält, köttet är genomstekt och nötterna fått en gyllenbrun färg.
 
Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche och vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med potatisgratäng eller valfritt tillbehör. Jag valde att ha sockerärtor till också.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Mikxki

Det ser riktigt gott ut! :)

Svar: Det var det också :)
Elin

2013-03-19 @ 18:04:20
URL: http://mikxki.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0