Lika par leka bäst



I födelsedagspresent fick Camilla det här spelet av mig. Spel är ingenting jag går och köper särskilt ofta men när vi ändå hade pratat om att ha spelkväll (kortspel) så fick jag idén när jag såg spelat på en butik i farsta. Ikväll kommer vi antagligen testa detta och det ska bli riktigt skoj.

Vem tror ni har mest kunskaper om varandra? Camilla och Jossi, eller jag och C? Det återstår att se :)

Nyårsmiddag


Bild lånad från matplatsen

Nyår firas med en trerättersmiddag innan vi sedan korkar upp champagnen och skålar in det nya året. Såhär kommer vår meny för kvällen se ut.

Förrätt: Ugnsgratinerad hummer. Hittade receptet på matplatsen som drivs av Victoria. Hennes recept har jag prövat flera gånger och det har aldrig blivit fel. Hoppas att det blir lyckat även denna gång!

Varmrätt: Potatisgratäng med oxfilé, god sås och sallad.

Efterrätt: Chokladmousse med vispgrädde och riven choklad.

Efter tolvslaget tar vi fram ostbrickan som i år kommer bestå av brieost, boursin och creme bonjour vitlök. Till detta lite vindruvor och vitt vin.

Om jag får säga mitt så tror jag att middagen kommer bli toppen men det viktigaste är ju ändå sällskapet och där behöver vi inte tveka på att vi kommer ha det trevligt!

Mitt 2011

Nu är det 12 timmar till tolvslaget och jag tänkte att det skulle passa med en lista över mina händelser 2011.

Gjorde du något i år som du aldrig
gjort förut? Gick på en av mina närmaste vänners bröllop :)

Höll du dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några och i år satsar jag istället på nyårsmål. Mer om det i ett annat inlägg.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Camilla & Jossi fick sin lilla Kevin (mitt andra gudbarn) och Micke & Madde blev föräldrar till en liten flicka den 28 december.

Dog någon som stod dig nära?
Min "farmor" Aina dog på annandagen ♥

Vilka länder besökte du?
Grekland (Kreta)

Är det något du saknat 2011 som du vill ha mer av 2012?
Fler spontana träffar/middagar med vännerna och fler resor med C.

Vilket datum från 2011 kommer du alltid minnas?
7 september 2011 då mitt andra gudbarn Kevin föddes ♥, 15 oktober då jag och C officiellt blev sambos och 26 december när Aina gick bort.

Vad var din största framgång 2011?
Att jag tog examen som förskollärare och fick ett jobb direkt som jag trivs väldigt bra med.

Största misstaget?
Att oroa sig för mycket inför framtiden. Mitt motto i framtiden ska vara "det löser sig".

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Magsjuka, förkylningar, stämbandsinflammation och sen yrsel på senaste vilket resulterade i ett jack i huvudet.

Bästa köpet?
Mina "acne" kopior till skor och Bondelidkoftan (som jag ännu inte visat på bild).

Vad spenderade du mest pengar på?
Det får väl bli mat antar jag.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2011?
Veronica Maggio- Satan i gatan & Adele- Set fire to the rain

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Umgåtts ännu mer med vännerna och familjen.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Jag önskar att jag hade lagt mindre tid på att oroa mig för olika saker.

Hur tillbringar du nyår?
Det blir middag och spel hemma med C hos Camilla, Jossi och barnen.

Favoritprogram på tv?
Californication & Grey´s Anatomy

Bästa boken du läste?
Malin Sävstam - När livet stannar & Katerina Janouch Bedragen och Systerskap

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag hade släkt och vänner över på fika i min föredetta lägenhet.


Kopiera gärna listan och länka till ditt inlägg. Alltid roligt att läsa andras listor :)



Life goes on


Adele- Someone like you

Hej på er!
Veckan har gått och imorgon firas det nya året in. Vi ska till Camilla och Jossi och ha middag vi fyra. Spela spel, äta god mat och skåla in det nya året. Kommer bli perfekt!
Sitter och lyssnar på lite musik just nu och ska läsa dagens blogginlägg. Ibland sköljer saknaden efter Aina över mig men veckan har ändå rullat på helt okej. Lite barn på jobbet och ett välförtjänt lugn inför kommande vecka.

Har hunnit med att fixa lite praktiska saker på jobbet som att tvätta sängkläder, diska legobitar och matprylar (leksaker). Nu hoppas vi att alla gamla bakterier är borta och att vi får hålla oss friska nästa år :)
Ikväll blir det lugnt hemma med en skål med godis, någon film på tv:n och mys med min C ♥

Sorgligt avslut på en annars mysig julhelg

Efter en mysig julhelg sitter jag nu på bussen på väg hem mot Stockholm. Fick ett väldigt tråkigt besked imorse så det är med tårar i ögonen jag tar mig hemåt. Min "låtsas" farmor gick bort på morgonen. När min farmor dog för många år sedan har Aina (min farmors syster) varit som en farmor för mig och min syster.

Det känns så tomt för nu finns det inte längre någon kvar då både mormor, morfar, farmor och farfar gick bort för länge sedan. Vi kommer sakna dig massor Aina! Hoppas du får vila nu <3


GOD JUL!


Bilden är från förra året men julgranen ser likadan ut i år :)
Hej på er!
Varit glest med uppdatering och det har dels med att göra att blogg.se appen inte fungerat.
Jag har iaf semester nu fram till på tisdag då jobbet sätter igång igen. Känns väldigt skönt att få lite lugn och ro.
Idag åker jag tillsammans med mamma och pappa upp till Dalarna för att fira jul. Mammas sida av släkten kommer imorgon och sen blir det julmys hela helgen. På annandagen åker jag hem med buss för att fira jul med min älskade C ♥

Julklapparna är färdiga men inslagningen ska jag ta tag i nu faktiskt. Igår hade jag världens slappdag och låg i princip i soffan hela tiden.

Vet inte hur det blir med uppdateringen under julhelgen men jag passar på att önska er en GOD JUL redan nu!

Måndagslistan 20/11-11 (fast på en tisdag)


  • Jag nu har s e m e s t e r !! :)
  • Julen närmar sig med stormsteg och att jag äntligen börjar känna lite julstämning...
  • ...och det tackar vi snö och julklappsshopping för.
  • Jag imorgon har en dag hemma med älskling innan jag åker upp till Dalarna med mamma och pappa.
Måndagslistan blev en tisdagslista istället. Var alldeles för trött igår när jag kom på det. Känns helt underbart att ha semester även om det bara är för 6 dagar framåt. Jag ska verkligen försöka njuta av att ta det lugnt och bara mysa runt. Göra julgodis, läsa böcker, spela spel med kusinerna och ta hand om mig själv. Då hoppas jag att jag sedan kan komma tillbaka till jobbet pigg och kry sedan.

När får ni semester eller är ni redan lediga?

Söndagskväll

Hej på er! Känt mig sådär under helgen. Veckan som varit har inneburit mycket stress och kroppen sa ifrån i fredags. Dessutom halkade jag omkull med cykeln och slog i knäet då. Gjorde skitont och jag gick som om jag hade ett träben i fredags.

Ny har jag blivit beroende av ett nytt spel på mobilen. Förut Wordfeud och nu Temple run. Så sjukt beroendeframkallande och man kan inte sluta spela. Imorgon hoppas jag att jag mår bättre och då åker jag hem till Camilla och barnen efter jobbet och myser :)


Lördagsförmiddag

Lördag idag och jag startade morgonen i soffan med varm choklad med vispgrädde och smörgåsar framför julkalendern. Bestämde mig för att följa den i år men har missat en del avsnitt så jag har tagit igen det nu.
Det "snöade" imorse men det var visst blandat med regn för vitt på backen är det då inte.
Vore så mysigt om det kunde komma lite snö så julstämningen kan förhöjas lite, men än finns det hopp.

Ikväll blir det som sagt tjejmiddag med Vickan och Tina. Ska bli väldigt trevligt :) Vet inte än vad C ska göra, om han smiter härifrån eller inte men annars får han stå ut med  lite tjejsnack ;)

De här fina tjejerna kommer till mig idag. Vickan och Tina 2008


Den här bloggposten innehåller nötkräm

Foto: Unicef

 

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 



Tillsammans kan vi göra skillnad ♥

Inte min vecka


Jag skrev igår om hur veckan hade varit hittills och imorse kändes det inte som att livet var särskilt mycket bättre. Jag hann endast cykla 50 meter på cykeln innan jag vurpade pga halka. Slog i knäet ordentligt och har nu gått hela dagen på jobbet som att jag har ett träben. Svullet och ömt och svårt att böja. Hoppas dock på att det lägger sig under natten. Cykeln gick halvt om halvt sönder också så till våren blir det en ny. Något i stilen med den ovan.

Ikväll skulle jag ha åkt hem till Camilla för lite mys men det blev för mycket med knäet så jag hoppade det och lunkade hem istället. Nu sitter jag i soffan och kollar på svenska hjältar. Otroligt av de yngre killarna att rädda sin kompis från en björn.

Imorgon ska jag ha tjejmiddag hemma hos mig för Vickan och Tina och det ser jag framemot. Visst kommer ni tjejer? :) Då blir det nem till middag!

Stress

Nu vill jag ju egentligen inte vara en sådan där negativ människa men det tänker jag nu, så ni som inte tål sånt sluta läs nu! Veckan startade med att jag kände mig lite hes i halsen. Blev orolig inför lucia med allt vad det innebar på jobbet men hela veckan har snart passerat och jag är fortfarande hes och det har blivit sämre för varje dag som gått. Förvånad att ingen av föräldrarna har kommenterat detta.

Nu till den andra stressfaktorn denna vecka...sjukdom! Idag var vi 4 ordinarie personal av 9. Igår var jag och en kollega själva med 17 barn mellan 9-11.30. Vårt jobb innebär mycket stress när personalen blir sjuk och vikarier inte kan dyka upp på en gång. Imorse ringde min kollega (jag skulle ha börjat halv nio) vid 7.20 och sa att hon skulle vara själv till halv nio och frågade om jag kunde komma in tidigare, 25 minuter senare var jag på jobbet. Vi fick ringa in vikarier igen och som tur var fick vi en riktigt bra idag.

Vi fyra är inte särskilt krya heller men kämpar på trots yrsel, heshet, illamående och trötthet. Ikväll var det dessutom julbord och vi åkte dit åt och åkte hem igen. Känns bra att vi i alla fall kom dit.

Det har varit mycket övertid på sistone och stress, press och mycket sjukdom är ingen bra kombination. Detta + tre inskolningar varav en som inte alls känner sig trygg och mest vill bli buren. Det tär på kroppen och psyket och det är med mycket vilja som jag tänker klara av dagen imorgon också! Punkt.

Måndagslistan 12/12-11


  • Helgen var full av roliga saker som gjorde att måndagen inte kändes lika tung :)
  • Det nu är 6 arbetsdagar kvar till lite julledighet (kan ni förstå att julen är så nära nu?!)
  • Jag har en del julklappar färdiga och endast måste köpa ett fåtal till. Känns bra!
  • Det är luciafirande imorgon på jobbet, kommer bli så mysigt att se alla barn utklädda. Julkänsla kan vi ju behöva mer av då vädret är som det är.

Idag är måndagslistan lite julinspirerad och så lär väl nästa bli också. Kändes så konstigt när jag insåg imorse att jag endast ska jobba denna vecka och sedan mån & tisdag nästa vecka. Sedan har jag sex dagar ledigt och de flesta av de ska spenderas i Dalarna med familj och släkt ♥


Husdjur eller inte?

Gammal bild på mig och liten kaninbebis

Jag ska vara ärlig. Jag är nog ingen husdjusmänniska. Nu när vi varken har katt eller kanin (C hade katt, jag kanin) så känns det väldigt skönt. Mest av allt för hårets skull faktiskt. Man MÅSTE inte rolla kläder gång på gång och dammsuga hela tiden. Men igårkväll när jag satt i soffan och tittade igenom massa gamla bilder på datorn så fick jag sådan myskänsla när jag såg den här bilden.

 

Trust me, det kommer inte bli något husdjur än på (väldigt) länge. Men kanske att jag/vi nångång kan tänka oss ett djur hemma igen. Vi får väl se!

Hur är ni? Gillar ni husdjur eller inte och har ni några?


Never ever


Never ever- All Saints

Hej på er!
Kom hem från stan för ca 2 timmar sedan och har sedan dess suttit bänkad i soffan framför tv:n och datorn.
Föreställningen var grym, ni måste gå och se Svansjön! C är med sin bror och kollar fotboll så då passar jag på att lyssna på lite gammal musik medan jag läser blogginlägg. Hur många gånger jag och Camilla har sjungit sången ovan kan jag inte räkna. Älskade minnen!

Godmorgon lördag!

Godmorgon! Ligger fortfarande i sängen med älsklingen bredvid som inte verkar vilja vakna. På förmiddagen blir det lite fix hemma och sen på eftermiddagen åker vi in mot stan. Ska kolla lite julklappar först men sedan blir det middag på Gandis (indiskt) med mina föräldrar, kusin + mamma och pappa och syrrans kille Anton. Ska bli mycket trevligt.

Efteråt ska alla minus Anton och C gå på dansuppvisningen Svansjön. Det blir spännande. Härlig lördag framför oss med andra ord :)


Julpyssel

Det är mycket julpyssel och fixande nu inför lucia på jobbet. Idag har vi tränat på att gå i luciatåget och sedan sjungit alla sånger tillsammans.

Igår och i förrgår var det pepparkaksbak och resultatet ser ni nedan. Visst är de fina?!
Nu är det vila för barnen och även för oss pedagoger :)


In med något nytt

Hej på er!
Inte bloggat på några dagar nu men nu fick jag lite inspiration eller rättare sagt ork. Tisdag och onsdag var två tuffa dagar då jag kände av yrsel på jobbet. En eller flera faktorer kanske har spelat in men hur som helst fick jag i tisdags lägga mig ner på mattan med benen högt för att inte svimma. Vi har en inskolning nu och det är väldigt tufft för den lilla tjejen och mer stressande för oss. Detta gjorde mig nog stressad i onsdags och detta fick då antagligen mitt blodtryck att gå ner igen och återigen blev jag svimfärdig. Självklart är det säkert flera faktorer som spelar in men läkaren (som jag var hos i tisdags) sa att stress kan definitivt påverka blodtrycket.
Han trodde att jag antagligen kanske har svajande blodtryck men detta är något jag ska undersöka efter nyår med en 24-timmars blodtrycksmätning.

Idag har jag mått mycket bättre i alla fall så det var skönt. Jag känner att jag skulle vilja ha lite förändring här på bloggen. Ny header, större bilder osv. Nu är jag dock inte något datasnille så finns det någon vänlig själ som skulle vilja hjälpa mig med detta? Anna?


Bild från Miss Li konserten i somras.

Nu blir bilderna såhär små men jag skulle som sagt vilja ha de större. Kanske dags att börja rota lite i stilmallen...

J u l m y s

Igår vid två-tiden hade vi julmys hemma hos Camilla och Jossi. Vi var 8 vuxna och 5 barn. Vi åt gott, bakade pepparkakor och hade det allmänt mysigt med barnen. Mycket bebisgos med Kevin och sen fick jag även mysa med Leia som jag fick natta :) Skruttan börjar bli så stor nu och ville gärna dela mat med mig och sedan dela ut pussar till alla <3

Vi hade en underbar eftermiddag/kväll och klockan var nio på kvällen när jag kunde slå mig ner i soffan hemma igen.


Måndagslistan 5/12-11

Idag måndag är jag glad och tacksam för att:
• Jag hade en mysig eftermiddag/kväll med julmys hos Camilla & Jossi.
• Måndagen startade lugnt med 8 barn på jobbet idag.
• Inskolningen som vi hade idag gick bra.

Kommer inte på fler saker och sitter nu och tittar på 16 and pregnant så mer uppdatering om helgen kommer lite senare.


Godmorgon 3 december

Godmorgon eller rättare sagt god förmiddag. Jag vaknade först vid halv nio men sedan somnade jag om och gick inte upp förrän halv elva. Kroppen behöver antagligen sömnen och idag har vi inget på schemat förrän ikväll så då gör det inget med lite extra sömn.

Igårkväll gjorde jag och C en så himla god middag. Ajvarbiffar (köttfärs, ajvar, salt och peppar och ett ägg för att binda ihop det bättre) med rotfrukter i ugn och så en liten sallad på det. Vi har gjort ajvarbiffar tidigare och mitt tips är att blanda i ajvar i biffarna och sen tillsätta lite vatten + extra ajvar i pannan och låta det puttra en liten stund. Biffarna blev jättegoda och saftiga!


I will love you as long as I live

From this moment you are the one
Right beside you is where I belong

I can´t wait to live my life with you
My dreams came true, because of you.

Julmys

Nu har jag lite julmys i soffan. Clementin, chokladtomte (kommer inte ihåg om de är goda men det får visa sig nu) och så lite chaite på det!
På tv:n visas Tinas julkök, mysigt med första december!


1 december 2011

Idag är det första december. Vi har dagen till ära julpysslat med barnen. Jag klippte ut granar som barnen sedan fick limma på paljetter och glittra på. Resultatet ser ni nedanför :)
Vi gjorde även lite tomtar med några av barnen, men de har jag inte kort på än.

Nu sover dem och jag sitter och fixar lite med deras portfoliopärmar. Snart ska jag dock på rast och jag tar då med mig clementiner som varje rast de senaste veckorna. Så gott!


RSS 2.0