Gott nytt år!

Har ju varit lite tomt i bloggen sedan jul och detta har att göra med plugg och annat. Nu kan jag äntligen pusta ut ett tag för nu är uppsatsen färdig! Nu väntar opponering och betygsättning men för tillfället tänker jag njuta och fira nyår med gott samvete ikväll.

Ikväll blir det middag hemma hos en kompis till Camillas pojkvän och där blir vi tio vuxna och fyra barn som skålar in det nya året tillsammans. Ska bli trevligt men jag skippar nyårslöftena som jag ändå aldrig håller. Att ta hand om mina nära och kära tänker jag i alla fall göra.

Gott nytt år på er alla!
Ps. Ta det lugnt med raketerna! Ds.

God Jul

God Jul önskar jag från Dalarna och älskling från Stockholm!

 


Christmas time

Dan före dan före dopparedan, godmorgon 22 december. Vaknade klockan nio och steg upp för har lite att göra. Idag åker jag upp med familjen till landstället i Dalarna för att fira jul. Ska bli så mysigt att komma upp, klä granen imorgon, äta julgodis och busa med mina kusinbarn.

Julkänslan börjar infinna sig lite, alla julklappar är färdiga och jag hoppas på att stressen inom mig lägger sig över jul. Har fortfarande kvar att göra på uppsatsen men på julafton blir det inget plugg alls har jag bestämt. Då ska hela dagen spenderas med nära och kära.

Julgranen med några julklappar, de andra ligger nerpackade

Uppdatering av bloggen kommer nog inte bli av under jul, eventuellt mobilbloggande men ett inlägg  ligger uppe och publiceras någon av dagarna åt er. God jul på er och hoppas ni får en mysig julhelg!

snart jul...

Bild för två veckor sedan, finaste C


Godmorgon måndag!
Snön fortsätter att dala ner och den där trottoaren på bilden ser man inte skymten av längre. Jag hoppas dock på ett avbrott av snöande på onsdag när jag ska åka upp till dalarna med familjen för julfirande. Händer så mycket olyckor just nu och då vore det trevligt med bra sikt iaf. Håller tummarna för det.

Idag står detta på schemat:
  • Köpa sista julklapparna
  • Åka hem till mig och hämta en väska
  • Plugga!
Måste verkligen sätta igång med allt nu känner jag och då jag har kommit på att jag pluggar bäst på eftermiddagen/kvällen får det bli lite julklappsshopping och sånt innan det istället. Lagom till att älskling kommer hem från jobbet blir det tacos till middag och sen fortsätter pluggandet...snart är det jul!

Inspirerande

Sitter och tittar på massor av hemsidor som tipsar om lekar, pyssel och massa annat för förskolan. Blir så himla inspirerad och vill börja jobba nu på en gång. Ska verkligen bli jättekul även om jag nu har fått höra att barngruppen blivit större. Hoppas på att jag kommer att trivas och att det finns tid till pedagogiska aktiviteter med barnen.

Känns lite tungt ändå att uppsatsen ska klaras av först. Tänk vad skönt om det bara hade varit en "vanlig" hemtenta på typ 7 sidor. Nåja, kanske bara dumt att tänka så.

Idag började iaf dagen med brödbak hemma hos mamma och sen blev det mys hos Camilla med Leia. Nu på kvällen har jag inte fått mycket vettigt gjort förutom en liten inspirationsmapp på datorn för förskolan sen. Imorgon blir det julklappsshopping (till C) och sen en massa plugg. Skulle verkligen behöva en spark i baken men får se till att ge mig själv en imorgonbitti.

snö och stress

Hade ställt klockan på åtta imorse men kom inte upp förrän halv tio. Var vaken mellan 6 och 7 typ så det var nog därför. Idag blir det plugg till tusan vilket det ska bli alla dagar fram till julafton. Inte långt kvar nu och jag kan bara hålla alla tummar jag har att jag klarar av detta första gången. Teorin känns svårast tycker jag...vet inte om jag har gjort tillräckligt där eller om det är bra. Andra institutioner har opponering på sina uppsatser typ nu men vi har inte förrän i januari. Vet inte om jag ska tycka att det är bra eller dåligt men just nu hade jag nog inte känt mig redo för det iaf.

Vädret är som det är och tanken är att jag ska hämta en bok på Universitetet och även en på biblioteket i Farsta. Det här flängandet med att hämta böcker tar bort så mycket tid från skrivandet. Ska sätta igång med det nu och så drar jag mig ut efter lunch.

right now

Fokus fokus fokus, varför är det så svårt att hålla fokus på en sak? Sitter här och tänker på allt annat förutom det jag försöker skriva vilket bara resulterar i att jag skriver och sen får ta bort. Sådär har det hållt på nu i en timme typ.
Har satt på lite musik i bakgrunden och ska kolla om det funkar, ibland gör det det och ibland inte.

Ikväll ska jag äta middag med tjejerna hemma hos Vickan vilket ska bli jättetrevligt. Vore bara trevligt om jag kunde skriva en massa nu så att min stressklump jag går och bär på kan försvinna en stund ikväll iaf, that´s all I´m asking for!

Gran Canaria oktober 2009

Det här behöver jag nu, eller åtminstone sen. En avslappnande solsemester långt bort från Sverige och alla måsten. Så skönt att släppa allt när man är på semester för man kan ändå inte göra något åt saken. För er som skrivit uppsats vet hur stressigt det kan vara och för er andra som inte har det ber jag om ursäkt för ett trist inlägg med bara gnäll ;)


Svenska hjältar

Sitter och tittar på Svenska hjältar-galan och jösses vad svårt det är att hålla tårarna tillbaka. Tänk vilken känsla att ha räddat två barn från att drunkna eller förlora sina två döttrar i tsunamin och sedan starta ett barnhem i Thailand.
Får nog plocka fram näsdukarna snart för programmet håller på ändå till klockan tio.

Tidigare idag var det plugg och sen handling. Stressade sedan iväg på ett lucia-firande på förskolan där jag ska jobba. Mysigt när barnen sköng luciasångerna och roligt när de kommer i tåget och ropar Mamma! haha...barn är för sköna.

Nu måste jag kolla vidare!

Tredje advent


När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr

Godmorgon tredje advent. Vad fort tiden går...om två veckor är julafton över men julkänslan brukar hålla i sig även på annandagen. I år kommer jag åka upp till Dalarna på jul och där fira med min kusin + familj, sysslingar + familj och självklart min egen familj. 14 stycken blir vi totalt och det kommer bli så mysigt tror jag. Ska komma ihåg att ta många fina bilder då.

Idag är det iaf söndag och imorgon ska jag ha handledning 14.00 vilket för mig innebär en liten skjuts att göra extra mycket på uppsatsen idag så att jag kan bli färdig. Nu börjar det närma sig slutet men än kan jag inte se ljuset. Rim också, så fyndigt men helt ärligt så känns det som att det är en bit kvar ändå.

Skippade förresten veckans planering denna vecka då jag bara kände att jag blev stressad av den. Veckan har spenderats med plugg och julklappsshopping och så lite mys med Leia och Camilla i fredags. En bra pluggvecka har det varit och idag ska jag samla extra krafter som sagt för ännu lite mer skrivande.

Four girls

Är ni laddade? För filmen som börjar om 35 minuter? Jag syftar såklart på Sex and the city. Film nummer ett går ju nu ikväll på fyran och jag och C ska se den. Han har inte sett den än och jag inte tvåan så det passar ju bra att se den här först och sen kan vi hyra tvåan.

 

Idag har vi varit och handlat lite julklappar i Farsta C med alla andra. Vill verkligen bli klar med alla snart för man orkar ju bara med ett tag att gå i affärer när det är så mycket folk. Nu är det iaf bara mamma, pappa och C kvar på listan. Ska njuta av lite chaite och clementiner här nu och så åker godiset fram lagom till filmen.

 

Ha det bäst!


Here we go again



Godmorgon fredag! Egentligen undrar jag varför jag blir så glad över att det är fredag när det är så att mitt pluggande inte kommer vara slut i helgen för det. Härlig känsla ändå.

Gick upp vid åtta och åt frukosten ovan. Har tagit det lite lugnt men nu ska jag sätta igång med uppsatsen igen och hoppas på en lika bra pluggdag som igår...nu kör vi!

Power

Vilken bra pluggdag detta blev! Måste ju ge lite cred till mig själv dagar som dessa. Stressen över att bli färdig med denna uppsats tar musten ur mig men det är bara att kämpa på. Bloggen handlar enbart om uppsats men så blir det väl när det är endast (typ) det jag lägger min tid på. Klar ska jag bli!

Avslutade iaf plugget vid halv tio och har nu njutit av gott chaite och bloggläsning...för mig är det avslappning men ibland är jag rädd för att mina ögon ska bli fyrkantiga när jag sitter framför datorn så mycket.

Snart blir det sängen, imorgon plugg på förmiddagen men sedan ska jag faktiskt mysa lite med Leia och Camilla. Att umgås med vänner ger kraft till fortsatt plugg, glöm inte det ni som också sitter och skriver på en uppsats eller ett arbete :)

Finaste

Bruna Mars -Just the way you are - Cover by MattBraps & Taylor Ward


Snubblade över den här videon på en blogg och började nästan gråta när jag tittade på videon. Så fruktansvärt fin text och flicka. Nu tror jag kanske inte att det faktiskt är hans lillasyster men det var hursomhelst en väldigt fin text att sjunga om henne.

 

För övrigt en väldigt bra låt som är en stor favorit hemma hos mig nu. Kan ta ett tag att ladda upp men sök annars på den på youtube för denna måste ni se!


Min syster

Har ju varit sämst på att komma ihåg det här med olika teman på dagarna som jag skulle köra med men här kommer iaf ett inlägg om mitt syskon, alltså min syster.

Anna är 26 år och alltså två år äldre än mig. När vi var små var vi väldigt duktiga på att leka med varandra och en favorit var att leka indianer då vår morbror hade byggt ett hästhuvud på stocken där man kan hugga ved, ska visa en bild någon gång. Anna var storasystern som gärna ville ha kramar och när jag som barn inte ville skrämdes hon med att säga att det fanns spöken, men att de skulle försvinna om jag kom och kramade henne. Stackars mig och henne som var tvungen att ta till såna drastiska metoder för att få en kram! ;)


Fina syster i Valencia (snodde den från din facebook) :)

Vi hade bra kontakt när vi var yngre men som alla syskon så kunde vi också bråka en del. Detta blev bättre när vi blev äldre och inte var tillsammans hela tiden. Anna åkte ut på en lång resa till Vietnamn och Thailand och bodde sedan i Dublin i flera månader. När man inte umgås hela tiden tycker jag att man får en bättre och närmare kontakt. Nu bor syster-yster i Göteborg med sin pojkvän sen 5 år tillbaka och jag håller alla tummarna för att de kommer röra sig mot Stockholm igen och bosätta sig här :)

Jag älskar dig syrran och kunde inte tänka mig en bättre syster än du! ♥
(Efter detta inlägg hoppas jag på en hejdundrandes julklapp,haha)

Utmattning, stress och allmänt negativt

Inte mycket att skriva om nuförtiden då det enda jag gör är att plugga eller stressa över plugget. Har jobbat lite för att jag behöver pengarna men det lägger sig också som en stress över en när man sen går hem och inser att man har förlorat en dags pluggande.
Från första terminen har man vetat om att man ska sitta och skriva denna uppsats någon dag och jag förstår nu varför jag faktiskt oroade mig inför den...med all rätt! Det tär på en även om det går bra och sen när det går dåligt känns det som att hela världen rasar...

Nej, inte mycket positivt just nu men den 14 januari (om jag får veta resultatet då) hoppas jag att jag att får springa några glädjevarv och skrika rakt ut av glädje för att jag faktiskt klarade det. Jobbet börjar den 31 januari och mitt mål är såklart att inte ha en uppsats hängande över mig då. Snälla låt mig klara detta!!!

Ett roligare inlägg kommer imorgon, låt er inte dras med i min negativitet tills dess ;)

Godmorgon!

Godmorgon fredag!
Har varit en rätt tuff vecka med mycket stress och ångest i huvudet, sjukt dålig pluggvecka och jag känner bara att allt skiter sig för tillfället. Dagen bjuder på jobb mellan 8.30-17.00 men sen ska jag hem och landa i soffan och ha fredagsmys. Gissar på att jag somnar i soffan lagom till Modern family...

Ha en bra fredag allihopa

RSS 2.0