GOTT NYTT ÅR!

Ville bara titta in och önska er ett gott nytt år. Tänkte skriva om mitt 2012 imorgon när jag kommer hem men jag kan i alla fall säga att jag hoppas på att 2013 blir ett lyckligare och hälsosammare år för mig.

Stor nyårskram till er!


Grattis Camilla!

God fortsättning! Har ni haft en mysig jul? Min var lugn och mysig. Nu är jag hemma i Stockholm igen en snabbis men redan imorgon åker jag upp till Dalarna igen för att fira nyår med min familj. Har inte firat med mamma och pappa (eller syster heller för den delen) på flera år så det ska bli mysigt.
 
Idag fyller Camilla 26 år och därför har jag åkt hem till Stockholm igen. Idag väntas firande av henne och barnen ska även få sina julklappar från mig. Stort grattis till dig gumman och tack för att du alltid finns där när jag behöver dig. Du är den bästa vännen man kan tänka sig ♥

God Jul

Idag vill jag önska er en riktigt god jul. Hoppas att ni alla får en härlig, lugn julafton med nära och kära. Nu förbereds det hos oss innan våra gäster kommer strax innan tre. Dags att byta om till klänning snart med andra ord.

Ha en fin dag och kväll och ta hand om varandra!


Dan före dopparedan

Hej!
Nu har jag varit uppe i Dalarna sedan i fredagskväll. Resan upp gick bra och vi har haft ett par lugna dagar. Igårkväll körde vi i familjen lilla julafton då min syster idag åkte till Göteborg för sitt första julfirande där. Av syster fick jag en vattenkokare som jag hade önskat mig och sen ska vi ta en runda på stan också. Anna tyckte vattenkokare var en hemskt tråkig julklapp att ge men jag blev jätteglad. Måste ju köpa så mycket nytt nu om igen från början så det passade perfekt :)

Julgodis har vi också hunnit med att göra. Jag och Anna gjorde tre sorter: chokladkola, snöbollar och rocky road. Blev toppen och ett tips till er som också brukar göra rocky road, ta sockerbitar (godiset) istället för marshmallows. Blir mycket godare!


Bästa julfilmerna

Nu är det snart äntligen dags för lite julledigt, imorgon jobbar jag min sista dag det här året. Till julen tillhör det klassiska som julgran, julgodis, julmat osv men även de klassiska julfilmerna och här nedan har jag listat mina personliga favoriter utan inbördes ordning:
 
  • Holiday - mysigaste filmen med Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet och Jack Black.
  • Sunes jul - kanske visserligen olika avsnitt och inte en film. Nu när man är äldre förstår man dock alla vuxenskämt och Sunes jul har aldrig varit bättre.
  • Love actually - kärlek rakt igenom som gör att man själv börjar drömma om att träffa den perfekta mannen i  ens liv :)
  • Kan du vissla Johanna - mysig men kanske lite långtråkig ibland. Får upp betyget lite med de sköna kommentarerna från grabbarna. "Han har käkat dynamit, han kommer explodera för faan".
  • Tomten är far till alla barnen - får aldrig nog!
     
 

121212

Godmorgon!
Idag är det ett magiskt datum, 121212. Siffran 12 har ett symboliskt värde i historiken. T.ex. är klockan indelad i 12 timmar och året har 12 månader.

Idag blir det pepparkaksbak på förskolan men innan dess har jag vaknat 45 minuter innan klockan så det har varit en lugn morgon. Gick upp och duschade och åt sen en lång frukost och hann t.o.m läsa tidningen idag. Nu ska jag dock göra mig i ordning här och sen bege mig till glada barn.


Dop

Lördag idag och jag befinner mig uppe i Härnösand med släkten. Idag är det dags för dop för lilla Vera. Ska bli roligt att träffa alla och förhoppningsvis mysa lite med bebis :) Den här veckan har hittills innehållit strömavbrott, snöstorm och en förkylning som nu är bättre i alla fall. I och med detta har det inte blivit någon träning för mig och jag ser faktiskt fram emot att få gå och träna på måndag (så länge jag är frisk dvs). Det hade man inte kunnat tro om mig för bara några veckor sedan!
 
Ha nu en trevlig helg så hörs vi mer nästa vecka ♥
 

Orange

Det godaste som finns till frukost är ett glas färskpressad apelsinjuice. Den här årstiden är de också väldigt goda (och billiga!) så nu passar jag på att göra egen juice ofta här hemma. Imorgon är det dags att åka upp till Härnösand för mitt kusinbarn Vera´s dop. Ska bli roligt att träffa släkten och jag håller tummarna för att bilvägen upp kommer gå bra. Vi har som bekant haft många problem med vår bil och nu är den precis lagad för sjuttioelfte gången så ni kan väl vara snälla och hålla tummarna att vi kommer både upp och ner?! :)

En ledig dag

Idag har jag varit ledig. Hade en dag jag behövde ta ut nu innan jul och den har spenderats hemma. Vaknade imorse och var hes i halsen så det första jag gjorde idag var att gå till vårdcentralen och få hostmedicin. Pulsade mig igenom all snö i snöstormen så gott det gick. På väg hem försökte jag hjälpa en herre att putta hans bil som hade fastnat men mission failed så jag gick vidare hemåt. Har sett ett ANTAL bilar och bussar fastna idag, haha. Blir som värsta underhållningen här uppe hos mig att se hur de har löst det vissa gånger.
 
Nåja, nu på eftermiddagen har jag bakat lussebullar. Är inte så jättestort fan av det själv men tycker att det är mysigt att baka och de på jobbet blir nog glada imorgon :) (Det blir nog några över till dig också Anna!)
Degen har jäst ordentligt och det är dags att baka ut lussebullarna.
Pensla med ägg och pilla dit russin och sedan skjuts in i ugnen.
Färdiga!

1:a december 2012

1:a december idag och alltså 23 dagar kvar till julafton. Nu är det hög time att börja handla julklappar och börja julpynta tycker jag. Själv har jag inte sådär jättemycket julpynt då mycket av det vi hade förut var C´s. Men har köpt en ny stjärna på fot och sen ska jag även kika om jag kan hitta några nya ljusstakar. Efter en resa till Berlin som min syster och hennes kille gjorde kom de hem med en trevlig present till mig, nämligen en chokladkalender från Lindt. Första luckan är nu öppnad!
 
I varje liten lucka ligger det en söt liten chokladboll. Idag var smaken sådär men jag ser med spänning fram emot att öppna de andra :)

RSS 2.0