Veckans planering

Måndag
  • Handledning 10.00
  • Vårdcentralen 13.45
  • Plugga
  • Mys hos Vickan med tjejerna 18-->
Tisdag
  • Plugga
Onsdag
  • Jobb 8.30-16.30
Torsdag
  • Plugga
  • Ikea
Fredag
  • Jobb 8.30-17.00
Lördag
  • Julmys hos Camilla & Jossi
Söndag
  • Plugga
Det var min vecka det! Handledningen idag gick iaf bra, han tyckte att jag skriver bra och att jag har kommit en bra bit på väg så det är ju positivt. Det svåra är teoridelen känner jag så den + intervjuer måste jag ta tag i denna vecka. Oops, nu glömde jag ju åka till praktiken idag..fuck, får bli imorgon då! Ska ju intervjua min handledare + två till därifrån om de går med på det,haha. Jag tror det iaf :)

1:a advent 2010

Bild från bloggen December 2009


Godmorgon första advent! Idag är det riktigt snöväder ute så det blir till att mysa inomhus nu på morgonen, tända ljus och äta en stor god frukost. Känner mig dock sådär idag, så mycket stress och ångest just nu angående uppsatsen och jag orkar bara inte. Vill ju så gärna klara detta men just nu känns det hopplöst. Imorgon har jag handledning så idag ska jag skicka in all text som jag skrivit och jag känner att jag måste skriva ännu mer så efter frukost blir det pluggande. Vill julpynta lite också så man får in feelingen kring jul också...

Lite senare idag ska jag iaf träffa Camilla och Leia, får se vad vi hittar på!
Hoppas ni får det mysigt idag.

Saturday

Lördag idag och den startade med en fika med underbaraste Tina. Efter det blev det lite städning hos C men nu ska jag alldeles strax börja steka köttet till middagen. Ikväll blir det helstekt fläskfilé i ugn med potatis och beasås. Blir nog smaskigt!

C hjälpte mig även att lägga om såret idag och ja, det ser väl ok ut. Har ju knappt sett det utan plåster men antar att det kommer se bättre ut om några veckor. Är ju bara drygt en vecka sedan det hände så det lär väl ta ett tag.

Nu blir det matlagning!


bild från tasteline

Let it snow

(Bild lånad från Google)


Vilket vinterväder det är idag! Varje gång vi har gått ut till tvätten så har fotspåren varit borta. Mysigt med snö tycker jag men då får det också fortsätta vara minusgrader för annars blir det ju bara slask och det är något som Elin (och ingen heller antagligen) gillar.

Haft en så mysig dag idag. Älskling följde med mig till vårdcentralen där de la om mitt sår igen och imorgon har jag en tid igen för det, eftersom det även kom ut lite vätska idag. Efter såromläggningen shoppade C lite på H&M och efter det gjorde jag scones hemma till lunch. Sedan blev det plugg varvat med tvätt men nu är den färdig och plugget får vila ett tag det med. Har iaf fått en del gjort idag!

Till middag blir det ugnstekt falukorv med potatismos men innan detta ska tillagas blir det bloggläsning.

Veckans planering

Måndag
  • Träffa Camilla och Leia
Tisdag
  • Plugga! (ta igen för förlorade dagar efter min lilla olycka, nu ser jag lite bättre iaf)
  • Vårdcentralen 13.45 för att eventuellt ta bort stygn
Onsdag
  • Lägga om sår 10.00
  • Plugga
  • Tvätta 12-16
  • Ikea med C, mamma och pappa ca 17.00 (inställt pga vädret!)
Torsdag
  • Plugga
  • Lägga om sår 15.15 på vårdcentralen
Fredag
  • Jobb 9-12
  • Plugga
  • Idolmys

101122

Godmorgon!
Klockan ringde halv sju imorse för någon gång mellan kl 7-18 idag kommer det några och ska miljöanpassa toaletten här hos C. Sjukt segt att behöva gå upp så tidigt när de kanske kommer på eftermiddagen.

Svullnaden på ögat har inte lagt sig direkt men lite bättre ser det ut. På kvällen ser det bäst ut men sen på morgonen kan jag knappt titta igen. Ställde iaf in min handledning idag som jag skulle haft klockan 10 och får ta det om en vecka istället. Känns lite stressande nu med uppsatsen då jag inte fått något gjort på några dagar men på onsdag ska stygnen bort och då kan jag börja intervjua sen. Ser inte så trevligt ut att komma dit med stygn vid ögonbrynet liksom.

Jag hoppas på att de som ska fixa toaletten kommer efter lunch för då tänkte jag gå över till Camilla och sen vara där hela eftermiddagen om jag får, hehe. Gosa lite med Leia och så :)

Är så fruktansvärt shoppingsugen också men måste hålla hårt i pengarna nu innan jul. Jag köpte iaf ett nytt linne som jag sedan hade på mig på festen i lördags, ja för vi gick på den tillslut. Var skoj att komma iväg även om det kändes lite pinsamt till en början. Vi drog iaf därifrån vid halv 1 och kom dit vid åtta-tiden så det blev ett tag iaf.

Den barmhärtiga medborgaren ;)



Herregud, det är det enda jag har att säga. Ni kan ju aldrig gissa vad som hände mig i torsdagskväll?!
Jag och C var på väg hem från Farsta C med present till Madde, alkohol från systemet och lite shoppingkassar när vi ser en "känd" alkoholiserad man ramla gång på gång på trottoaren. Sista gången höll han på att ramla rakt med huvudet på trottoarkanten och då sa jag till C att vi måste hjälpa honom. Tillsammans med en man till får vi hjälp med att "bära" gubben bort till en bänk.

C ringer ambulans som kommer till platsen...vi var ju såklart oroliga att mannen skulle försöka ta sig någonstans igen och slå ihjäl sig. Han har med vår vetskap (som han även berättade sedan) brytit benet för några veckor sedan. Gipset var dock borttaget nu och det var väl mest alkohol som gjorde att han inte kunde gå.

Iaf så kommer två ambulanskillar och börjar hjälpa mannen. Jag och C står kvar och tittar på medan den andra mannen som hjälpte till gick hem när vi hade ringt ambulansen. Jag ställer mig lutad mot C och hinner bara känna en kortis att jag är yr, och faller sedan som en fura rakt ner i backen (svimmar alltså!) och slår upp ett jack vid ögonbrynet. Vaknar till efter bara några sekunder och det hela slutar med att de fick två patienter med sig i ambulansen (så nu har man åkt det också) och jag fick sy 7 stygn inne på Sös. Nu är jag svullen och det är bara fläskläppen som fattas för att jag ska se ut som en misshandlad tjej.

F*n f*n f*n känner jag bara inför festen ikväll Hade hoppats på att svullnaden skulle lägga sig men den har snarare blivit värre, nu kan jag knappt se någonting på ena ögat.

Suck, varför skulle detta hända mig? Dags att kolla upp mitt blodtryck! Min fina, underbaraste pojkvän kom hem med fina blommor till mig igårkväll och till middag blev det tacos och sedan en stor påse godis på det :)


Ni som är känsliga varnas för bilderna nedan. Ni som vill titta, klicka på bilderna för större format:
Såhär ser stygnen ut. Jag idag

Min bästa vän


Camilla och jag 2004

Camilla är som ni kanske förstått min bästa vän och vi lärde känna varandra när vi började 6:an men gick faktiskt på samma dagis redan när vi var små. I 8:an på högstadiet umgicks vi varje dag och började göra allt tillsammans. Camilla var då en tjej som sa precis vad hon tyckte, gillade högklackade skor och att sminka sig.

2003

När vi gick i gymnasiet sparade vi alla pengar vi fick genom extra jobb och åkte utomlands (Bulgarien och Mallorca) några somrar i rad. Vi levde livet med att gå ut och festa varje kväll och dagarna ägnades åt bad, sol och shopping. Vi hade the time of our lifes kan man säga!

Bulgarien 2004

Vi har gått igenom mycket tillsammans hon och jag och jag är så glad över att ha henne i mitt liv. Allt det svåra blev lite lättare och tillsammans har vi klarat av det!

Glada tjejer på väg till Bulgarien (för sista gången) 2007

Nu lever vi ett helt annat liv än när vi blev bästa vänner för 10 år sedan. Hon har en liten dotter på 3 månader, Leia, som jag är gudmor till. Vi har både stabila förhållanden och det som är så roligt är att trots alla förändringar man gör i livet, står vi fortfarande här idag som bästa vänner. I augusti nästa år blir vi även kollegor då förskolan jag börjar jobba på även är Camillas arbetsplats. Så nu mammaledigheten är färdig står vi tillsammans och kämpar med allt på jobbet, det ser jag framemot.

Sommaren 2009

Finns så mycket att berätta om vad vi gjort och mycket att säga om Camillas och min vänskap men då skulle jag behöva trycka en bok.

Till sist kan jag bara säga att jag är lycklig som får ha en så fin vän som du ♥

About me

Jag tänkte köra en variant av det som jag har sett många bloggare gör just nu. Det är meningen att man ska berätta en sanning om sig själv varje dag, t.ex. mina syskon, mina drömmar osv. Jag kommer dock inte skriva om något varje dag (om jag inte har lust såklart) utan det kommer lite i omgångar. Jag börjar iaf med en presentation av mig själv:


Jag år 1987

Jag föddes på Södersjukhuset i Stockholm den 28:e april 1986. Som liten var jag snäll men kunde vara otroligt envis. Ville inte pussas och kramas med min syster vilket ledde till att hon började luras att det skulle komma monster om jag inte gjorde det. Jag gick ju självklart på detta!
I lågstadiet och mellanstadiet var jag duktig i skolan och började vid 8-års ålder spela tennis. Detta höll jag på med de kommande åtta åren, men slutade för att jag tröttnade på träningarna.

Högstadiet är för alla tonåringar en stor prövning men jag hittade fina vänner och däribland min idag bästa vän Camilla som nu har gett mig äran att bli hennes dotters gudmor.
Under gymnasietiden jobbade jag extra som barnflicka och på Mc Donalds. Jag och Camilla sparade alla pengar och drog till Bulgarien tre somrar och Magaluf en sommar, party var det som gällde då!

Allt som allt ser jag mig som en glad och omtänksam tjej men som självklart även har dåliga dagar som alla andra. Jag försöker leva livet och försöker göra allt för att mina nära och kära ska må bra. Är tillsammans med min underbara pojkvän sen snart 2 år tillbaka och jag kunde inte vara lyckligare över det!

Nu är jag snart färdigutbildad förskollärare och har ett jobb som väntar på mig den 31:a januari 2011. Ska bli spännande! Jag hoppas att framtiden har mycket att erbjuda :)

Jag år 2009

Myskläder och så är de kräksvänliga. Nu är...

dsc00635 (MMS)

Myskläder och så är de kräksvänliga. Nu är jag på väg till Camilla och Leia. Har gått relativt bra med pluggandet idag så jag kanske tar upp det ikväll igen. Ha det bäst!


Sockor



Nu när vintern är här känner jag att det börjar bli dags att införskaffa några varma sockor. Letade runt lite på nätet och hittade dessa ovan. Golvet, speciellt hemma i köket och här i C´s badrum blir så kallt och det är ju väldigt mysigt med sockor.

Får nog bli något köp när pengarna rullar in igen, för de har tyvärr rullat iväg alldeles för fort och jag hann inte springa efter...

Nu ska jag sluta göra allting annat och sätta igång med pluggandet. Gick upp vid åtta så det är dags att köra igång nu. I eftermiddag ska jag mysa med bebis Leia och prata med Camilla. Blir skoj!

Veckans planering

Godmorgon regniga måndag! Usch vad motivationen till plugg är dålig idag. Kan inte koncentrera mig alls.
Veckans planering ser iaf ut såhär:

Måndag
  • Plugga
  • Föreläsning 14-17
Tisdag
  • Plugga
  • Träffa Camilla & Leia
Onsdag
  • Plugga
Torsdag
  • Plugga
  • Jobba 12-16.30
  • Köpa present till Madde
Fredag
  • Plugga (blev aldrig av efter olyckan)
  • Idolmys med älskling
Lördag
  • Födelsedagsfest hos Micke & Madde
Söndag
  • Vilodag

Nu har jag idolmys med min älskling. Ljuse...

dsc00634 (MMS)

Nu har jag idolmys med min älskling. Ljusen är tända, pepsin upphälld och rock tema i idol. Kan inte ha det bättre just nu!


Love

I never was smart with love

I let the bad ones in and the good ones go

But I´m gonna love you like I´ve never been hurt before

I´m gonna love you like I´m indestructible


Finaste texten tycker jag och stämmer in ganska bra på mig. Innan C träffade jag en kille som sårade mig ganska rejält och innan dess var det heller inga bra när det kommer till bra förhållanden med killar.

C är mitt första och riktigt ordentliga förhållande där jag känner mig trygg och vet att han ställer upp och älskar mig för den jag är. När han kommer hem strax ska han få blombuketten ovan, just för att han är han ♥

Ta hand om era nära och kära!

Ro i kroppen

Lugn. Det är vad jag känner nu. Var på skolan för handledning som ni kanske såg i inlägget nedan och ja, lite klokare blev jag haha. Kom hem till älskling, lagade lite carbonara och hoppade sedan ner i badet med lite litteratur till uppsatsen. Böckerna fick dock vara ovanför vattenytan ifall ni undrade.

Träffa även min söta vän Vickan idag för en fika. Hon har varit bortrest ett tag i Nice för att läsa franska men är nu hemma igen och det är jag så glad för vännen :)

Nu har jag bänkat mig i soffan för kvällen och här tänker jag stanna tills ögonen går i kors och det är dags för sängen! Får gömma mig under filten lite senare till Criminal Minds men nu är det SOS Västkust som står på i bakgrunden. Har en del blogginlägg att roa mig med nu ett tag så jag sätter punkt här.

Ute vid naturhistoriska på väg till handle...

dsc00633 (MMS)

Ute vid naturhistoriska på väg till handledning för uppsatsen. Får se om jag blir klokare när jag går därifrån. Hörs senare ikväll!


Brödbakning

Idag bakade jag bröd. När jag var nere hos syrran i Götet så bakade hon ett supergott och enkelt bröd och idag testade jag på att göra det- och det var just enkelt. Blandade ihop degen med elvisp, sedan fick det jäsa i 1 & 1/2 timme och sen var det bara att hälla upp degen på plåtan och forma den till en limpa och så skjuts in i ugnen.

Resultatet? Ja det ser ni här:


Har inte smakat än men det såg bra ut och luktade väldigt gott! Nu ska jag fortsätta kolla på Desperate Housewifes :)

Veckans planering

Vilket snöväder vi har haft idag, mysigt inne men blött ute. Var helt dyngsur om skorna när jag kom hem. Var och hämtade böcker på Universitetet idag. Kom just på att jag har glömt att skriva veckans planering men vi startar väl från onsdag då:

Onsdag
  • Jobba 8-17
  • Läsa litteratur
Torsdag
  • Skriva på bakgrunden + syfte och frågeställning
  • Skriva på (om tiden räcker till) litteraturöversikten
Fredag
  • Fortsättning med skrivandet
  • Idolmys :)
Lördag & söndag
  • Mys och plugg


Mycket bebismys denna vecka

Godmorgon på er! Vaknade tio i nio och kunde inte somna om. Sitter och kollar på nyhetsmorgon och äter frukost.
Igårkväll gjorde jag och C middag för hans pappa och tjej, de ville komma och fira C som fyllde år för ett tag sedan.
Idag har jag världens tur...ska få träffa en liten två-veckors bebis, lilla Vera! Min syrras barndomsvän och även min kollega förut som fick barn i oktober.

Blir mycket bebismys på fem dagar, i torsdags träffade jag Ella och hennes Vincent, idag lilla Vera och imorgon blir det mys med min guddotter igen :) saknar ihjäl mig efter henne för vi har inte träffats sen i måndags.

Ska väl ta och hoppa in i duschen här snart för om ca en timme kommer pappa och hämtar mig med bilen så vi kan slänga bort lite skräp som jag har hemma. Kläder till insamling, kläder som ska slängas osv. C ska iväg på fika med släkt i eftermiddag så vi får se om det blir gemensam middag eller på olika håll idag.

Ha en mysig dag! ♥

TGIF

Thank god it´s friday...trodde dock att det redan var lördag idag men vilken tur då. Idag var både jag och C lediga och imorse/förmiddag satt jag med uppsatsen och letade febrilt efter litteratur och blev panikslagen lite här och där.
Sedan var vi iväg en stund och hämtade böcker som var reserverade och handlade mat till dagens middag som blev hemmagjord pizza. Blev super och degen var väldigt lätt att göra!

Nu blir det Idolkväll för hela slanten och lite Modern family senare på det. Nu är det dags för fredagsmyyyyyys ;)

Chillnorway



Har sett på vissa bloggar nu på senaste att de har eller vill ha kläder från märket Chillnorway. Kollade in nantucket.se där bilderna ovan kommer ifrån och där hittade jag tröjan ovan. Gillar de små detaljerna och vitt är ju sådär gosigt och fint. Priset tyckte jag dock inte var lika fint (1599:-) och så mycket vill jag inte lägga på en tröja men man kan ju alltid önska!

Ikväll är det Grey´s Anatomy men innan det ska jag och älskling äta tacos till middag. Blir nog gott!

H och M

Tittade runt lite på H&M och fick se denna tröja, var rätt nice tycker jag. Gillar nog den vit-blå-randiga mest men i och med hösten så känns den inte helt rätt just nu, inte enligt mig iaf. Känns mer segling och sommar så det blir inget köp denna gång. Men fin var den!

 

Var på mitt första handledningsmöte idag för uppsatsen och det gick bra. Gillar handledaren som jag har fått och han har stor erfarenhet av just handledning så det känns bra. Tror det blir bra det här till slut men lite känslobergochdalbana blir det nog. Något som handledaren och andra menar på hör till dessa tio veckor,haha!


Done

Vad underbart det känns när man kommer hem efter några timmar med Leia och Camilla och ser att man fått mail och ett bra betyg på arbetet jag satt och skrev förra veckan. Nu är det avklarat och det känns roligt med ett bra betyg på sista hemtentan!
Nu blir det fullt fokus på uppsatsen. Det känns väldigt pirrigt och stressigt inför det men jag hoppas att man snart kommer igång med skrivandet och att det sedan flyter på.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min älskling, chaite och clementiner!

Veckans planering

Godmorgon, blev helt chockad när jag såg var klockan var imorse. Jag vaknade tio i elva...hur trött är man då? Jag gick ändå och la mig klockan tolv typ. Såg Beck- Flickan i jordkällaren med C igårkväll, gillar de filmerna och favoriten är ju såklart Gunvald.

Känner att jag behöver lite struktur i mitt liv de kommande veckorna när jag ska skriva uppsats så nu tänkte jag börja med veckans planering (som även mina söta studievänner Josefin och Angelica gör). Detta kanske inte blir ett roligt inlägg men det är mer för min egen skull.

Veckans planering:
Måndag:
  • Skriva på och lämna in anställningsavtal
  • Åka till jobbet en snabbis
  • Titta efter litteratur till uppsatsen
Tisdag
  • Plugga
  • Handledningsträff 13-15
Onsdag
  • Litteratursökning i skolan 10-12
  • Skriva på uppsatsen
Torsdag
  • Plugga
Fredag
  • Plugga

RSS 2.0