rastlösheten sköljer över mig

Söndagskväll nu och jag sitter framför datorn och kollar bloggar. Såg precis Englas små pojkar, vilka små guldklimpar! Blir ju lite smått avundsjuk när det känns som om hela världen skaffar barn förutom jag men min stund kommer nog den också så småningom.

Åt middag för ett tag sen och idag blev det kycklingfilé med ricotta och basilika tortellini och creme fraiche paprika och chili. Tog i lite vitlök, vanlig gullök och egen odlad chili och det blev supergott! Måste vi göra om här hemma :)

Känns som om kroppen min skulle behöva gå ut och springa för jag är så rastlös hela tiden, var det även igårkväll så det slutade med att jag gick och la mig halv 11, kul! Nej det är väl så nu bara. Idag fick vi iaf C´s lägenhet städad också så lite fick kroppen röra sig.
Imorgon startar allvaret med c-uppsatsen, har försökt glömma den ett tag men nu finns det ingen återvändo. Bäst att börja redan imorgon med andra ord.


Jag de 10 kommande veckorna...suck, hur ska detta gå?!

Mys med Leia och Camilla

Hej på er!
Haft en underbar dag med Camilla och Leia. Kan inte få nog av att titta på den lilla tjejens leende...slår allt just nu!
Vill inte lägga in bilder här på henne men ni som känner mig får kika in på facebook :)
Vi var iaf hemma hos Camilla och myste med Leia, åt clementiner och spelade Mario Cart på Nintendo Wii, det var skoj.

Nu är jag hemma hos älskling och tänkte snart titta på filmen Tre systrar och en mamma. Tycker dock att Diane Keaton är lite jobbig i den filmen men har för mig att den var okej utöver det. Vad gör ni då?
Vore skoj om ni kommenterade mer, ni få som läser det vill säga ;)

Strul

Hemma hos mamma och pappa nu. Åkte direkt hit från stan där jag träffade min underbara vän Tina för en lunch. Gud så fin hennes förlovningsring var, ni skulle se den. Grattis igen gumman!

Ska äta middag här ikväll då min morbror och kusin är här. De är hemma vilken sekund som helst nu skulle jag tro. Är förövrigt lite knasigt med den här tjejen som skulle hyra min lägenhet från och med söndag för hon har inte svarat på mitt mail eller sms om att hon kan flytta in på söndag. Min morbror hade tydligen pratat med en kompis till henne som sagt att hon skulle titta på en lägenhet vid Globen och eventuellt flytta in där.

Tråkigt att hon inte kan höra av sig och berätta hur hon tänker göra. Har ju redan varit lite fram och tillbaka med det där och i onsdags fick jag reda på att hon ville hyra men sen nu helst plötsligt så kanske hon inte ska det.
Aja, ville bara skriva av mig lite men ha en trevlig fredagseftermiddag/kväll så får vi se om vi hörs lite senare.

Ps. Grattis till Engla som fått två små pojkar Ds.

Nyheter från H&M

Tittade runt på H&M´s hemsida och såg att de har fått in lite nyheter. Klänningarna ovan är ju perfekta till nyår, väskan likaså. Kavajen tyckte jag var lite häftig och jag skulle vilja ha en själv men sen är ju frågan om jag egentligen behöver en. När ska man använda den liksom?

Skorna tycker jag var fina, synd bara att sulan inte kunde smälta in mer i skon bara. Är hemma och städar nu för på söndag kommer tjejen som ska hyra min lägenhet i två veckor. Ska möta Tina i stan för en lunch och massa skvaller vid halv ett:) Blir mysigt!

Mitt nya jobb!

Goa drinkar i Göteborg


Ikväll blir det dock inga drinkar utan C´s födelsedag firas med god middag och mys hemma istället. Imorse gjorde jag en stor frukost med scones, crunch, kaffe, juice osv. Mycket uppskattat! Till middag blir det fläskfilé i senapssås med champinjoner och gräslök med ris och sallad till det. C ville inte ha någon efterrätt men blir han sugen iaf så finns det ju fortfarande snickersglass hemma ;)

 

Jag var tidigare iväg på ett möte med min nya chef. Har nämligen fått jobb på en förskola nu och jag börjar den 31 Januari när skolan har tagit slut. Kommer vara ledig ett tag innan också. Måste passa på innan man börjar jobba heltid igen. Efter 3 & 1/2 års plugg ska det faktiskt bli riktigt skoj att börja jobba igen :)

 

Förskolan jag kommer jobba på är en kommunal förskola med två avdelningar. Jag jobbade även där i somras och min bästa kompis som nu är mammaledig har också en tjänst där så efter sommaren kanske vi blir kollegor, vilket bara är positivt från vårt håll! Vi har lika värderingar och kan skilja på att vara vänner och kollegor.

Ska bli så roligt och vad skönt det känns att redan ha jobbet färdigt trots tre månader kvar i skolan! =)


Grattis älskling!

Grattis älskling på din födelsedag!

Jag älskar dig ♥


Glass och att-göra-lista



Åt en snickersglass framför Grey´s Anatomy och jösses vad goda de är. Har ju ätit förut men idag smakade den extra bra. C tycker att jag kan kalla min lingonvecka för chokladveckan istället då jag ofta blir sugen på choklad och detta är faktiskt något som man kan "drabbas" av när man har mens vilket jag läste nån gång på någon sida som jag har glömt nu,haha. Men hittar jag det ska jag lägga upp det så att ni inte tror att jag bara hittar på ;)

Imorgon fyller min fina älskling 26 år och detta ska firas. C är ledig imorgon så det blir mysfrukost med scones och sedan middag på kvällen med efterrätt och födelsedagspresenter. Blir nog bra!

Har lite saker jag måste komma ihåg att göra så jag skriver upp de här så glömmer jag inte:
  • Köpa smör och bakpulver till scones och crunch till flingorna (C´s favorit)
  • Åka till ett jobb och skriva anställningsavtal 13.00 (spännande!, berättar mer om det sen)
  • Skicka mitt arbete till mamma
  • Träffa Tina på fredag :)
  • Städa min lägenhet (fredag) då den hyrs ut i två veckor f r o m söndag!
  • Börja skriva lite på uppsatsen
Blev lite saker men jag gillar att ha mycket att göra. Iaf ibland!

Samboliv?

Utanför fönstret för någon dag sedan

 

Godmorgon! Sitter här vid datorn, har ätit frukost och läst lite bloggar nu. Måndag och tisdag bjöd på en massa pluggande men nu är jag strax färdig. Känns skönt! Idag ska jag bara göra det sista och sen ska jag träffa Camilla och bebis Leia. Vi ska iväg och shoppa lite om Camillas mammapengar har kommit.

Såg ett blogginlägg förut som handlade om julen och det fick min hjärna att börja längta lite men jag ska försöka hålla mig ifrån allt som har med julen till den 1 December. Då ska det laddas med julmusik, adventsmys hos Camilla med pepparkaksbak, julgardiner, julstakar och massa annat.

Som ni (iaf ni som känner mig) vet så brukar jag mest vara hos C och nu kommer jag även eventuellt bo här permanent i två veckor då en student till min morbror ska komma och praktisera här i Stockholm. Hon hade svårt med boende de två första veckorna och då erbjöd jag att hon kan få hyra min lägenhet så vi får se nu om hon nappar på det. Hon skickade iaf ett mail igår och frågade om det.
Då får jag och C pröva på sambolivet på riktigt ett litet tag iaf :)

Nej, dags att sätta igång plugget igen!

24 oktober 2010

Hade varit betydligt trevligare att vakna till solsken än detta ösregn men tur att man har paraply iaf. Godmorgon förresten, har ni sovit gott?! Jag och C hade en mysig kväll på Söder igår men kom hem ganska tidigt så efter sömn och frukost ska jag alldeles strax bege mig till Camilla.

Vi ska sen åka hem till mamma och pappa där även syrran och hennes kille är för att visa upp min lilla guddotter Leia för dem. Pappa har redan träffat henne två gånger men inte mamma eller syrran. Ska bli skoj! =) Ikväll blir det även middag där med hela familjen + pojkvänner. Trevligt med söndagsmiddag!

Lite bacardi breezer ananas,godaste och ya...

dsc00625 (MMS)

Lite bacardi breezer ananas,godaste och yatzy så är kvällen fulländad. Stan blir det lite senare,ska bli skönt att se lite folk. Hoppas ni får en bra kväll!


Somliga ljus brinner aldrig ut

Hej igen! Var som sagt och strosade runt lite i centrum och hittade lite saker som kan vara potentiella födelsedagspresenter till C. Åkte sedan och storhandlade och jag tycker ju att det är jättemysigt, fråga mig inte varför men jag får sådan mysighetskänsla :)

Nu sitter jag framför datorn och C är ute och cyklar. Ikväll kanske vi åker in till stan för en drink eller två...var ett tag sen men får se om man orkar sen. Börjar ju bli gammal nu ;)

Tittade runt lite på H&M och hittade koftan ovan som jag tyckte ser mysig och skön ut till ett bra pris dessutom. Toppen tyckte jag också om men i katalogen jag fick hem fanns den i andra färger men de är väl slut på hemsidan gissar jag. Klänningen såg jag idag när vi var i Farsta som såklart skulle vara till guddottern min. Tror det får bli ett köp imorgon på den ;)

Godmorgon lördag!

Härligt med helg, tycker ni inte?! Vaknade med älsklingen och vi åt frukost tillsammans. Har precis tagit en dusch och sminkat mig, ska åka till Farsta C och kolla runt lite tillsammans med C om ett tag. Han fyller år på torsdag så det är dags att hitta presenter :)

Kanske åker och storhandlar senare om bilen fungerar som den ska för den har krånglat lite på sistone enligt pappa. Känns ju lite jobbigt att stå ute på Ica Maxi och inte kunna starta bilen men man måste ju chansa lite här i livet,haha.
Vi får se om det hinns med idag. Ikväll blir det en repris på middagen igår, nämligen kycklingfilé, ris och tzatsiki. Har blivit så sugen på just tzatsiki på sistone, eller sen i somras när vi grillade. Lika gott till ugnsstekta kycklingfiléer!

Såg att Blogg.se har börjat med att man kan tidsinställa sina inlägg nu också..smart!
Nu får ni ha en trevlig lördag.

Första snön

Godmorgon! Första snön (som jag ser iaf) dalar nu ner från himlen. Blev lite småchockad när jag klev upp och såg att det låg snö på backen. Med andra ord kan vi räkna med förseningar i tågtrafiken idag så vi ska försöka hinna gå till tåget lite tidigare jag och C. Varje år så undrar man om SL vet om att det kommer falla ner löv, bli kallare och att snön kommer, för varje år blir det likadant med förseningar och grejer...

Mysigt med snö visserligen men det hade gärna fått vänta lite. Åtminstone till november men det första snön brukar alltid smälta bort och så kommer också denna göra tror jag.

Idag är det sista praktikdagen på hela utbildningen vilket känns väldigt konstigt. Om tre månader är jag färdig och det känns helt obegripligt. Kommer bli lite ledsamt att säga hejdå till barnen idag när jag går hem men genom hela min karriär kommer jag sedan behöva säga hejdå till barn som man har haft i flera år så det är väl lika bra att vänja sig redan nu.

Fredag är det iaf idag och då kan man ju inte annat än att vara glad!

I´m gonna love you like I´ve never been hurt before

Robyn- Indestructible


Smälter när jag hör låten ovan. Tack Anna (sis) säger jag bara! =) Helt underbar och jag kan inte sluta lyssna på den. Det här inlägget får inte klickas förbi utan att sätta på låten ;) haha

Vill också säga Grattis till Anna (annan Anna) och Andreas som har fått en liten flicka. Underbart ♥

Den här dagen har spenderats med barnen på praktiken som förövrigt är väldigt gulliga. Tyvärr bjöd inte Stockholm på det finaste vädret idag men man behöver ju vara ute iaf så det var bara att hålla god min. Vi har ju ändå det bästa jobbet vår- och sommartid.

 


To-do

 


Det här var ju då tanken med min att-göra-lista i veckan och visst kan den fyllas på men nummer ett får även strykas för tyvärr ska de inte ha något samtal på praktiken. Väldigt synd men det får lösas på annat sätt i min uppgift.

Nästa vecka ska arbetet skrivas färdigt men ska försöka börja redan nu i veckan. Veckan efter det börjar C-uppsatsen och jag börjar bli riktigt nervös nu.

Hoppas ju innerligt att jag klarar den och kan börja jobba utan att ha något bakom mig hela tiden. Håller ni tummarna för mig är ni snälla?! ;)


Fetaost

Hej på er!
Hemkommen efter en trevlig helg i Göteborg tillsammans med syrran och hennes pojkvän. Igår kom mamma och pappa och hämtade mig då de varit i Vänersborg över helgen (8 mil från Gbg). I fredags när jag kom dit åkte vi hem till deras lägenhet och lagade middag och tog det lugnt.
Lördagen spenderades på stan och det blev allt lite shopping trots en sinande kassa,haha. Åkte hem och åt middag och åkte sedan in till stan igen för några drinkar. Den första på Tranquilo och den andra på Hello Monkey, trevliga ställen!

Nu sitter jag och äter fetaost och paprika i väntan på att min lasagne i ugnen ska bli klar. Dock inte hemmagjord, men måste absolut testa och göra det...aldrig provat av någon konstig anledning.
Blev en sen middag för efter praktiken, som är nu i veckan igen, åkte jag hem till Camilla och myste lite med Leia medan Camilla sprang upp och ner till tvättstugan. Finns det något mysigare än att mata en bebis med nappflaska?! Var så gosigt ♥

Idag har förresten en kompis åkt in till förlossning så heja Anna!

Godaste fetaosten

Sitter på tåget ner mot Gbg nu. Finns inge...

dsc00618 (MMS)

Sitter på tåget ner mot Gbg nu. Finns inget internet om man inte betalar så jag mms bloggar lite istället. Resan går hittills bra och inga förseningar än så länge. Ska bli mysigt att komma fram och shoppa lite imorgon. Kommer sakna min älskling hemma men det är ju bara för en helg. Nu ska jag fortsätta att titta på Dear John. Ha det bäst!


Göteborg

Fredag idag och jag har precis ätit lite frukost. Ska dra till skolan om ett tag men kan bara stanna där fram till klockan tolv för sen drar jag till Göteborg! =)

Ska bli skitskoj att hälsa på syrran, äta goda middagar och shoppa lite. Tågresan dit tar 4 h och 50 min då jag tog det långsammare tåget för det var billigare. Vet inte hur det är med trådlöst internet där men datorn har jag med mig så vi får väl se om det blir någon mer uppdatering idag. Annars får ni ha det så bra så hörs vi snart igen.

puss!

Också lite regn

Vilket j*vla väder det var idag då! Fy tusan för att vara ute på praktiken idag men jag har en känsla av att vi inte kommer vara inne iallafall. Man blir ju deppig bara av att titta ut...tänk om man skulle kunna få stanna i sängen och kolla på film hela dagen istället.

Nu, slut med gnället. Jag har nämligen en sak att se framemot på eftermiddagen. Nämligen en träff med bästa vännen och hennes lilla Leia. Måste kramas massor med bebis idag för imorgon åker jag till Göteborg och då kan vi inte ses på hela helgen. Lillpluttan blir hela två månader idag ♥

Nu ska jag packa ihop mina saker och bege mig ut i det härliga vädret *ironi*
Vi hörs hörrni!

Praktik och bio



Var och såg filmen ovan med sötaste Tina ikväll. Var mysigt att gå på bio och såklart att träffa vännen min. Blir ju dock inte så mycket prat med bio men det får vi ta nästa gång.

Praktik var det på dagen och det gick ju bra förutom att jag höll på att frysa tårna av mig på förmiddagen när vi var ute. Imorgonbitti blir det till att åka hem för att sätta på sig varmare skor och kläder. Måste vara väl utrustad då jag både läst och hört på nyheterna nu att veckan ska bli fortsatt kall. Mysigt är det iaf att gosa med de små...

Nu ska jag snart gå och lägga mig i sängen och läsa lite. Kurslitteratur borde det bli men den andra boken lockar mer!

101011

Måndag kväll och på tv:n visas Paradise Hotel,haha. Kanske inte världens bästa program men ganska underhållande ibland. Var på föreläsning idag på förmiddagen och eftermiddagen spenderades med Camilla och söta Leia.
Ligger sjukt mycket efter i kurslitteraturen men idag fick jag åtminstone en av böckerna, en annan var försenad...suck! Nåja, ska nog ta ett bad snart och börja plöja lite...

Imorgon börjar praktiken igen och det blir mysigt att få gosa med de små igen. Blir tre dagar denna vecka och på fredag efter en stund på seminarie drar jag till Göteborg för en helg med syrran. Ska bli så sjukt kul och skönt att få komma bort lite också. Hoppas på bra shopping, väder och goda middagar! ;) Kan du fixa det sis? Haha


Jag och syrran i påskas

Efter lite småshopping är jag nu på väg he...

dsc00612 (MMS)

Efter lite småshopping är jag nu på väg hem. Ska släppa ut Lucas en stund men sen åker jag hem till min älskling igen. Fint väder idag så kanske kan dra ut honom på en promenad. Vi får väl se. Ha det bäst hörrni!


Favoritaffären och bebismys

Hej på er! Andra dagen på veckan och idag är jag ledig. Lite senare idag ska jag möta upp Camilla och Leia och då tar vi en tur till Ikea. Alltid skoj att åka dit och jag brukar aldrig lämna den affären utan någonting. Behöver lite smått och gott och sen är det ju mysigt att bara strosa runt där och kolla de olika rummen :) Det är dock något som C inte gillar men Camilla brukar gå med på det,haha.

Igår var jag och träffade Ella och Emma och Ellas lilla goding Vincent. Han är bara 4 dagar äldre än Leia och hade växt mycket sedan vi var där för en månad sedan. Var mysigt att gosa lite med honom och självklart köpte vi även med oss kanelbullar då det var kanelbullens dag igår.

Nu håller jag på och gör iordning lite lunch hemma hos C med ris och vårrullar och sen åker jag hem en snabbis innan vi drar till Ikea sen.

Vad gör ni idag då?

Boobas


Söndag idag, med andra ord är helgen snart över...tyvärr. Har varit mysigt med filmtittande, bebismys med Leia som kom förbi med mamma Camilla igår. Då fick även C träffa henne igen och denna gång vågade han även hålla henne :)


Bubbies, den berömda katten som C har men som jag tyvärr är allergisk mot ska om ett tag flytta till ett annat hem. Vi la ut en annons för en vecka sedan som ni kan se här, vill dock inte ta bort den förrän Bubbies har flyttat, man vet aldrig. Visst är hon söt på bilden förresten? De första som ringde trodde att C hade döpt henne till boobies (bröst) vilket blev ganska roligt. Hon har många namn den där katten, bl.a. Boobas som Anwar på dagis säger. Ni skulle höra det alltså, så himla gulligt. Jag brukar även kalla henne Bertil ibland, lite kul att hon lyssnar till det,haha.

Bubbies ska iaf flytta till ett ungt par som hon verkade fungera ganska bra med. Hon brukar vara väldigt nervös bland nya människor men med dem gick det över förväntan faktiskt. "Problemet" eller det som gör oss lite nervösa för hur det ska fungera är att de har en annan katt. Bubbies måste alltså anpassa sig till både ett nytt hem och en annan katt, som hon för det andra aldrig mött. Blir spännande att höra hur det går iaf, vi håller tummarna för att hon trivs.

 

 


Tävling


Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om ett paket namnnappar

Tävla HÄR du också


Är med och tävlar nu igen men denna gång hoppas jag få vinna nappar till sötaste gudbarnet Leia som snart blir två månader. Håller ni tummarna för mig?! =)

RSS 2.0