Nu börjar det likna något

Blev lite glapp mellan inläggen nu men tänkte jag att jag skulle visa mitt nya köksbord. Sakta men säkert har inredning hemma hos mig börjat ta form nu och nu kommer jag varje dag hem och känner mig tillfreds med hur det ser ut.
 
Före och efter. Bordet längst upp fick jag när jag flyttade in här från en kompis till mamma och pappa som höll på och rensade ut en lägenhet. Väldigt tacksamt att få det medan jag letade efter det bord som jag ville ha. Ett köksbord är väldigt bra att ha och till en början hade jag endast två fotöljer och en flyttkartong. Det vita bordet är köpt på Mio och man kan även köpa till vad-man-nu-kallar-det (klaffar?) för att göra det längre. Funderar på att köpa någon till stol som kan få stå i sovrummet men det får dröja ett tag. Är faktiskt sjukt nöjd med min lägenhet och ju längre tid som kommer börjar jag känna att det här är mitt hem ♥
 
I övrigt har jag varit lite seg i veckan så jag ställde in ett träningspass och lite annat. Har sovit mycket under nätterna så något är det som spökar i kroppen. Nu ska jag hämta det sista av tvätten och sedan blir det soffläge igen.

The last song

Bild: Google
 
Ikväll tänkte jag kika på en riktigt amerikansk kärleksfilm. Har inte sett den innan men av bilden att döma så ser det ut som en sådan. Tacos i tortillabröd väntar också och bäst av allt, kvällen kommer spenderas på nya soffan. Fortfarande lite nykär i den så att säga :)
 
Något annat som jag faktiskt är lite stolt över är hur bra det går för mig med träningen. De senaste två veckorna har jag tränat tre gånger/vecka och nästa vecka ser likadan ut. Nu kör vi!

For whatever we lose

Nu har jag tagit kort på mina tavlor som pappa hjälpte mig att sätta upp förra helgen. Tavlor gör verkligen mycket till ett hem så jag måste börja kika efter några till vardagsrummet. Dessa tavlor är affischer som jag har beställt från USA och sedan köpte jag ramar på ikea. Blev väldigt nöjd med resultatet!
Nu sitter tavlorna ovanför min säng och tillför åtminstone lite färg till mitt annars väldigt vita sovrum.
Min favorit är den till höger och texten som står under bilden lyder:
For whatever we lose like a YOU or a ME, it´s always ourselves we find in the sea.
 
Gillar tavlor med lite budskap men det får inte bli för mycket så därför tyckte jag att den här diskreta texten passade bra in i mitt hem. Åh vad det är roligt att inreda!

Thank god it´s friday

Jag som skulle berätta om filmen Take this waltz och sen har bara hela veckan kört på i hundranittio men nu är fredagen också avklarad och en lugn helg väntar på mig och det ska bli såå skönt!
Den här veckan har varit ganska tung på jobbet med massor att göra men alldeles för lite tid så jag och Camilla har pratat flera timmar per kväll för att vi inte hinner på jobbet och då jobbar vi ändå på samma avdelning, haha. Nåja, nu har vi klarat av den här veckan och på måndag är vår kollega tillbaka och på fredagen väntar det verksamhetsplanering då vi ska sitta och planera hur den här terminen ska se ut :)
 
Igår var jag äntligen och hämtade hem min underbara soffa som jag har väntat så mycket på. Gick oerhört smidigt att få upp den. Både jag och pappa var nog ändå (trots mycket mätande innan) oroliga om den skulle gå in i hissen eller inte. Lite krångel med att sätta ihop men nu står den där så fin och bara väntar på att jag ska lägga mig i den.
Du och jag kommer dela många stunder tillsammans och jag ser framemot att du ska få mig att bli så trött på kvällarna att jag inte ens orkar gå till sängen. Du är härmed utsedd till min bästa möbel i hemmet!
 
Ps. Take this waltz var inget att hänga i julgranen enligt mig. Ds.

Take this waltz

Nu tänkte jag kolla på film här hemma och det blir en som jag har hört mycket gott om, nämligen Take this waltz.Till det blir det lite toffifee och kanske en chailatte. Älska helgen! Imorgon ska jag kolla upp ett matbord som jag har sett och har jag tur så kanske det blir mitt snart :) Återkommer imorgon om vad jag tyckte om filmen.
 
Ha det bäst!
 
 

Kyckling med smak av chili och vitlök med pasta

Idag blev middagen riktigt god här hemma. Jag gjorde en röra med kyckling, rödlök och cocktailtomater med pasta till. Riktigt enkelt att svänga ihop och passar enligt mig lika bra en vardag som till helgen.
I mitt recept tog jag bara en stor kycklingfilé men ni kan räkna om receptet om ni vill ha det till flera. Det här räckte till tre måltider.
Kycklingfilé
Rödlök
Vitlök
Cocktailtomater
Creme fraiche paprika/chili
Lite mjölk att spä ut med.
Pasta
 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Strimla kycklingfilén och stek den i lite smör eller olja. Tillsätt strimlad rödlök efter en stund och pressa ner en vitlök. Stek tills kycklingen nästan är genomstekt och häll sedan på creme fraiche och lite mjölk. Låt puttra en liten stund och häll sedan ner några cocktailtomater efter eget tycke och låt de puttra med en stund så att de blir lite varma. Servera med pasta till eller blanda samman allting för en mer saftigare smak.
 
Mycket gott!
 
 
 
 

Träning och smoothie

Imorse klev jag upp vid åtta, gjorde mig två smörgåsar och en smoothie på vaniljyoughurt och lite frysta bär. Att göra smoothie är lite roligare än att bara äta yoghurten som den är och det är alltid kul med lite variation till frukost.
Sedan ett par månader tillbaka har jag tagit tag i det här med träningen och just nu går det riktigt bra faktiskt. Idag gjorde jag mitt tredje pass för den här veckan. Denna vecka har det blivit mest gymträning med fokus på kondition och armstyrka. Jag har som mål att varje gång springa/powerwalka i 5 kilometer. Det roligaste tycker jag är att göra intervallträning på löpbandet med två minuters powerwalk och sedan 5 minuters springning. Under mina tre pass den här veckan har jag dock ökat löptiden till 8 minuter nu.
 
Det är roligt att märka hur kroppen orkar mer och mer och med det kommer också motivationen till att fortsätta! Nu ska jag snart gå och handla inför middagen och sedan kommer mamma och pappa hit och hjälper mig att sätta upp två tavlor och en spegel till hallen.

Sveriges mästerkock

Bild från google
 
Jag sitter bänkad nu för att se första avsnittet av Sveriges mästerkock 2013...spännande värre. Faktiskt!
Jobbat är igång ordentligt och nu är det bara att tuta och köra och försöka ha så mycket tålamod som möjligt med våra ungar. Camilla kommer väl få en chock imorgon när vi får nästan alla barn, idag hade vi "bara" tretton stycken så det var relativt lugnt.
 
Vi börjar morgonen imorgon med planering för vår avdelning så då är det dags att styra upp terminen lite.
Ha en fin kväll

Nyårsmaten

Nyårsmaten år 2012 slog allt med hästlängder, herrejösses så gott det var. Måste absolut få tillägnas ett eget inlägg.
Till förrätt serverades en rödlökscheesecake med räkor, löjrom, gräslök och citron.
Till varmrätt serverades det svensk helstekt oxfile med potatissnurror, harricoverts, hemmagjord rödvinssås och bearneisesås.
Och till efterrätt serverades det en mintchokladpannacotta med frostade hallon.
Efter all denna mat var vi proppmätta men återigen, jösses vilken god mat! Det här kommer jag leva på länge :)
Hojta till om ni vill ha recepten ;)
 

Mitt 2012

Som utlovat kommer nu här ett inlägg om mitt 2012. Kommer dock inte göra månad för månad utan bara skriva lite om vad som hände under år 2012.
 
Det började med att året skålades in hemma hos Camilla med C. Jag började mitt andra år på förskolan och jobbade på. Barnen växte och det var roligt att se hur de utvecklades (vilket det fortfarande är). I slutet på januari firade jag och C 3 år tillsammans. De första månaderna ägnades åt matlagning, bak, gos med Leia och Kevin och jobb. I mars månad kickade suget in efter chailatte och jag drack det ofta hemma med chaipulver från Espresso house, fortfarande lika gott by the way.
 
I april månad blev min äldsta vän mamma till en söt lite pojke som fick namnet Leo. Vi sågs varje vecka innan förlossningen och sa varje gång att vi undrade om det skulle bli en fika veckan därpå ♥ Mys! Fyllde även 26 år denna månad och blev firad av familjen och C.
I maj åkte jag och C på en efterlängtad weekend till London. Jättemysig resa med sightseeing, shopping och god mat. Midsommar firades uppe i Dalarna tillsammans med en massa människor och det var nog den mysigaste och roligaste midsommaren hittills. Jag och C åkte till Skiathos en vecka under sommaren och njöt av sol, bad och den goda grekiska maten.
 
Och så kommer vi då till månaden som jag ibland önskar att jag kunde spola tillbaka till fast ändå inte. Månaden då jag och C gick skilda vägar. Det tog väldigt hårt på mig och de resterande månaderna på 2012 gick ut på att försöka ta sig vidare och inte gräva ner sig alltför mycket. Bodde hemma hos mamma och pappa i en månad innan jag fick tag på min nuvarande lägenhet som jag åtminstone tycker om väldigt mycket. Man kan väl helt enkelt summera året som att det till en början var väldigt bra men att det sedan åkte käpprätt ner till botten.
 
Jul och nyår spenderades i Dalarna med familjen och det hade inte kunnat passa mig bättre just då.
Nu är det 2013 och jag hoppas så att jag kan fortsätta kämpa (inte lätt alla gånger) och att tiden faktiskt ska läka såren i min kropp. 2013 hoppas jag kommer bjuda på många roliga tillfällen och överraskningar och förhoppningsvis kan jag så småningom också hitta killen i mitt liv ♥

RSS 2.0