Hemmagjord saganaki



Hej på er! Allt bra? Jag mår bra och kom hem för ett tag sedan från mamma och pappa som bjöd på middag. Imorgon åker de till Prag, inte alls avundsjuk. Bilden ovan visar förrätten som jag åt i lördagskväll med C. Feta saganaki (typ iaf), vitlöksbröd och tzatsiki. Just denna var gjord på en tzatsikikrydda vi köpte på Kreta, men tyvärr blir det tummen ner på den. Mycket bättre när pressar ner vitlök själv osv.

Nog om det. Annars händer väl inte så mycket just för tillfället. Jobbet flyter på bra och idag hade vi lyxen att ha det väldigt lugnt och skönt på avdelningen. I helgen blir det kanske en sväng till Ikea och Mio för att kolla på en ny soffa. Lite annat smått och gott lär ju följa med också isåfall...från Ikea då.

Recept på Saganaki:
Lägg en fetaost bit i en ugnssäker form. Finhacka gullök och rödlök och sprid över fetaosten. På med lite paprikapulver och oregano. Skär sedan tomater i skivor och lägg på. Ringla lite olja över och in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0