Frukostbröd
Här kommer receptet på brödet jag bakade i förrgår. Jag gjorde enbart 6 stycken för att testa om dem var goda men även pga dåligt utrymme i frysen, måtten är alltså för 6-8 bröd beroende på storlek men går även bra att dubbla.
2 1/2 dl mjölk
25 gr jäst
25 gr rumstempererat smör
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och blanda ut den med fingervarm mjölk, lite i taget tills jästen har löst sig. Blanda i salt, smör och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den känns smidig och låt den sedan jäsa i 45 min under bakduk. Baka sedan ut brödet till små bullar i den storlek du vill ha dem och låt dem jäsa ytterligare 20 min på plåt under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bullarna med mjölk innan du stoppar in dem i ugnen. Klara på 10-12 minuter. Lätt som en plätt!

Degen efter knådning innan jäsning

Platta till bullarna något innan ni stoppar in dem i ugnen

Färdiga :)
Betyget då? Jo, de var goda men jag valde att rosta de lite för då blev de godare. Ett tips!
2 1/2 dl mjölk
25 gr jäst
25 gr rumstempererat smör
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och blanda ut den med fingervarm mjölk, lite i taget tills jästen har löst sig. Blanda i salt, smör och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den känns smidig och låt den sedan jäsa i 45 min under bakduk. Baka sedan ut brödet till små bullar i den storlek du vill ha dem och låt dem jäsa ytterligare 20 min på plåt under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bullarna med mjölk innan du stoppar in dem i ugnen. Klara på 10-12 minuter. Lätt som en plätt!

Degen efter knådning innan jäsning

Platta till bullarna något innan ni stoppar in dem i ugnen

Färdiga :)
Betyget då? Jo, de var goda men jag valde att rosta de lite för då blev de godare. Ett tips!
Kommentarer
Trackback